|

|

Martan kalapöytä – parhaat vinkit luennolta

Marttapiirit ympäri Suomen järjestävät viikolla 18 ja 19 Kauha&Kukkaro -luentoja aiheesta Martan kalapöytä.

Kala on ravitsemuksellisesti mitä parhainta ruokaa. Sitä suositellaan syötäväksi vähintään kaksi kertaa viikossa, eri kalalajeja vaihdellen. Kala on terveellistä ja useissa tutkimuksissa on todettu, että jo kahden kala-aterian syöminen vähentää riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin. Kalan syömisellä saattaa olla positiivisia vaikutuksia myös muistiin ja mielialaan.

Martan kalapöytä -luennolla innostetaan käyttämään kotimaista kalaa ruoanlaitossa sekä kerrotaan parhaat vinkit kalankäsittelyyn. Lisäksi luennolla jaetaan Martat -lehteä, jossa on aiheeseen liittyvää tietoa ja artikkeleita.

Luennot ovat osa marttojen Hidastamalla hyvinvointiin –teemakampanjaa.  Vuonna 2013 haetaan hyvinvointia luonnosta ja ympäristöstä järjestämällä neljä valtakunnallista Kauha&Kukkaro –luentoa: Huonekasvit, Kala, Sadonkorjuu ja Ekosiivous.

Piirien luentojen tarkat ajat ja paikat löytyvät osoitteesta www.martat.fi/ruoka

Lisätiedot

Piirit: www.martat.fi/piirit/ 

Marttaliitto ry

Arja Hopsu-Neuvonen

p. 050 511 8116 

arja.hopsu-neuvonen(at)martat.fi

Marttaliitto ry

Martat on kansalaisjärjestö, joka edistää kotien ja perheiden hyvinvointia ja kotitalouden arvostusta. Järjestö antaa jäsenilleen taitoja ja valmiuksia vaikuttaa omassa elinympäristössään ja yhteiskunnassa. Marttaliitto suunnittelee järjestön toimintaa ja julkaisee kotitalouksia varten ruokaan, ravitsemukseen, puutarhanhoitoon, ympäristöön, kodin talouteen ja kodinhoitoon liittyvää aineistoa. Marttaliittoon kuuluu 16 piiriä, joissa ammattitutkinnon suorittaneet kotitalous- ja puutarhaneuvojat järjestävät kursseja ja opetusta. Marttayhdistyksiä on 1 200 ja niissä lähes 46 000 jäsentä. Yhdistykset kokoontuvat marttailtoihin kotitalouskurssien, kädentaitojen, luentojen ja opiskelun merkeissä.