|

|

Martat 2/2016 -lehti on ilmestynyt!

Uusin Martat-lehtemme vie sinut pääsiäistunnelmiin. Kokeile resepteillämme ihania herkkuja. Puhumme myös tasa-arvosta: haastattelussa Eva Biaudet. Tunnetko kriittisen kuluttajan – oletko se sinä?

Tasa-arvo merkitsee monelle tasapainoilua työn ja perhe-elämän välillä. Kansanedustaja Eva Biaudet uskoo, että kun vastuuta jaetaan perheessä ja koko yhteiskunnassa, kaikki hyötyvät.

”Jos oletetaan, että nainen pitää kaikki perhevapaat ja jää aina hoitamaan sairasta lasta, tasa-arvoa on vaikea toteuttaa. Kun perhevapaat jaetaan ja miehetkin ovat jonkin aikaa kotona, kaikki voittavat.”, sanoo Biaudet, Naisjärjestöjen Keskusliiton uusi puheenjohtaja.

Martat-lehden jutussa Eva Biaudet kertoo myös, miksi 1990-luku oli vertaansa vailla.

Pääsiäisajan ateriassa aistii jo kesän enteet. Kananmuna-, broileri- ja lammasruoat ovat helppotekoisia, ja tuoreyrtit tuovat mukanaan kevään maun ja raikkaanvihreän värin.

Näistä ohjeista on iloa pitkälle eteenpäin. Tillipesto, tsatsiki ja liharuoat odottavat jo kylkeensä uusia perunoita.

Kun seuraavan kerran lähdet vaateostoksille, ota mukaan muistilista, jossa lukee: Tarvitsenko? Kestääkö? Sopiiko? Pysähdy hetkeksi ennen ostopäätöstä ja pidä tuumaustauko. Käännä vaatteesta esille tuoteseloste. Se kertoo tekstiilistä yllättävän paljon. Opettele kriittiseksi ostajaksi ohjeillamme.

Maaliskuun lehden parissa myös innostutaan yrttiharrastajaksi, putsataan lattiakaivo ja tehdään ompelukuvia.