|

|

Martat.fi uudistuu syksyllä – Yhdistyksiä suositellaan jatkossa käyttämään Yhdistysavain-palvelua

Martat.fi:ssä tehdään syksyllä 2022 uudistuksia, jotka parantavat sivuston saavutettavuutta ja käytettävyyttä. Yhdistyksiä suositellaan jatkossa käyttämään Yhdistysavain-palvelua.

Marttaliitto on vuodesta 2017 tarjonnut osana sivustoa kotipesän marttayhdistysten sivuille. Koulutuksista huolimatta yhdistyksiltä saadun palautteen perusteella Martat.fi-sivujen päivittäminen on koettu teknisesti hyvin haastavana, ja vain pieni osa yhdistyksiä käyttää ja päivittää Martat.fi-sivujaan aktiivisesti.

Yhdistysavain palvelu

Jatkossa Marttaliitto suosittelee, että yhdistykset käyttävät kotisivujen tekemiseen Yhdistysavain-palvelua. Palvelun perusversio on maksuton, ja maksullisilla versioilla pystyy rakentamaan jo laajemmat tarpeet täyttävät verkkosivut. Jo maksuton versio tarjoaa enemmän mahdollisuuksia, kuin nykyinen Martat.fi:ssä oleva toteutus. Maksullisesta versiosta on tarjolla marttayhdistyksille reilusti alennettu hinta. Yhdistysavaimen ylläpito on rakennettu helppokäyttöisyys ja käyttäjäystävällisyys edellä. Projektin aikana myös Yhdistysavaimen Martat-sivupohja tullaan uudistamaan nykyisen marttabrändin mukaiseksi.

Yhdistyssivusto ei katoa heti – seuraa tiedotusta syksyllä

Martat.fi:n uudistusprojektin aikataulu tarkentuu syksyllä. Nykyinen Marttayhdistykset-sivusto ei tule katoamaan yhtäkkiä yhdessä yössä, vaan projektin aikataulusta tiedotetaan tarkasti yhdistyskirjeessä ja Martat-lehden yhdistyssivuilla. Marttayhdistykset ehtivät halutessaan siirtää tietoja mahdollisille uusille kotisivuille tai esimerkiksi sosiaalisen median kanaville vähintään koko vuoden 2023 ajan.

Yhdistysten perustiedot tuodaan jatkossa Martat.fi:hin yhdistysrekisterin kautta. Näin varmistetaan, että Martat.fi:stä löytyy aina ajantasaista tietoa marttayhdistyksistä esimerkiksi uusia liittyviä jäseniä varten. Yhdistysrekisteriin kerätään tietoja muun muassa parhaillaan käynnissä olevalla yhdistyskyselyllä. Perustiedot tuodaan yhdistysrekisteristä loppuvuodesta 2022 myös osaksi Martat-sovellusta.


Lisätietoja