|

|

Martat Helsinki Pride -yhteisökumppani 2023

Marttaliitto on tänäkin vuonna Helsinki Priden virallinen yhteisökumppani ja näkyvästi puolustamassa kaikenlaisten kotien ja perheiden oikeutta hyvään ja yhdenvertaiseen arkeen.

Pride 2022, Martat mukana pridessa. Kuva: Kerttu Malinen

Pride-kumppanuus sopii hyvin Marttojen arvopohjaan, sillä Martoille ja Martoissa kaikki ovat yhdenvertaisia. Marttailu kuuluu kaikille iästä, taustasta, sukupuolesta, elämäntilanteesta ja kaikista mahdollisista tekijöistä riippumatta. Edistämme kaikenlaisten perheiden ja kotien hyvää ja kestävää arkea.

Kannustamme myös marttayhdistyksiä ja piirejä osallistumaan Pride-tapahtumiin ympäri Suomea ja näkymään niissä värikkäästi marttatunnuksin. Martoilla on tärkeä rooli omissa paikallisissa yhteisöissään avoimen ja hyväksyvän kulttuurin rakentamisessa. Puututaan tarmokkaasti havaitsemiimme epäkohtiin, ravistellaan syrjiviä käytäntöjä ja osoitetaan sanoilla ja teoilla, että kaikki ovat yhtä arvokkaita ja tervetulleita mukaan marttatoimintaan.

Pride-viikolla yhteistyömme Väestöliiton kanssa näkyy sekä yhteisessä elokuvanäytöksessä että puistojuhlassa. Torstain 29.6. elokuvanäytöksessä Kenian sateenkaaren alla (2022), seurataan uskonnollisessa yhteisössä eläviä kenialaisia sateenkaari-ihmisiä ja -aktivisteja. Elokuvan jälkeen kuulemme afrikkalaisia vieraita. Lisätietoja löydät tapahtuman Facebook-sivulta. Lauantain puistojuhlassa Marttateltalla pääsee askartelemaan afrikkalaisista kankaista Pride-kukkia. Materiaalimaksulla tuemme naisten sekä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien edistämistä Afrikassa.

Helsinki Pride -kulkue 1.7.

Kutsumme kaikki martat ja martanmieliset liittymään joukkoomme yksin tai yhdessä ystävien ja läheisten kanssa! Tervetuloa marttojen kanssa marssimaan Helsinki Pride -kulkueeseen ja etkoilemaan yhdessä ennen sitä. Kohdataan toisemme jälleen kesän iloisimmassa tapahtumassa, puetaan yllemme marttamekot, -teepaidat tai -huivit ja lisätään vielä ehosteeksi glitteriä ja sateenkaaren värejä.

MARTTOJEN PRIDE-ETKOT
Järjestämme tänä vuonna suomen ja ruotsinkielisten marttojen yhteiset kulkue-etkot lauantaina 1.7. kello 9.30 Helsingfors Svenska Marthaföreningenin tiloissa osoitteessa Simonkatu 12 A 5. Aamupäivän aikana nautimme brunssista, toistemme kohtaamisesta ja Pride-kulkueeseen ehostautumisesta. Ota itsellesi mukaan mahdolliset askartelu/meikkitarvikkeet. Tuomme käyttöösi biohajoavia glittermeikkejä. Lähdemme kävelemään kohti Senaatintoria ja Helsinki Pride -kulkueen lähtöä yhdessä kello 11. ILMOITTAUDU MUKAAN ETKOILLE  https://q.surveypal.com/Ilmoittautuminen–Pride-etkot-2023

PRIDE-KULKUE
Joukkoomme Helsinki Pride -kulkueeseen voi liittyä myös ilman etkoille osallistumista tai ilmoittautumista. Tällöin tapaamme suoraan Senaatintorilla kello 11.30. Kulkue lähtee liikkeelle kello 12.00. Marttaliitto on kävelyblokissa no. 5 (Asianajotoimisto Boreniuksen rekan takana), jonka lähtöpaikka on Senaatintorin Snellmanninkadun puoleisessa laidassa. Kulkuereitti on tuttuun tapaan Senaatintorilta Aleksanterinkatua pitkin Mannerheimintielle ja sieltä Kasarmikatua seuraten aina Kaivopuistoon saakka. Voit liittyä kulkeeseen myös matkan varrella!

PUISTOJUHLA
Tänä vuonna osallistumme myös kulkueen jälkeiseen puistojuhlaan omalla tapahtumateltalla. Tule Kaivopuistoon Marttojen teltalle tekemään afrikkalaisista kierrätyskankaista kukkia, joiden tuotto ohjataan sateenkaari-ihmisten elämää tukeviin kehitysyhteistyöhankkeisiin eteläisessä Afrikassa!

Lue lisää: https://www.martat.fi/martat_pridessa