|

|

Martat Helsinki Priden yhteisökumppaniksi

Marttaliitto on tänäkin vuonna Helsinki Priden virallinen yhteisökumppani ja näkyvästi puolustamassa kaikenlaisten kotien ja perheiden oikeutta hyvään ja yhdenvertaiseen arkeen. Helsinki Pride -kulkue järjestetään lauantaina 29.6.2024. Tervetuloa mukaan juhlimaan yhdenvertaisuutta kanssamme!

Martat pride 2023, kuva: Kerttu Malinen

Suomen suurin ihmisoikeustapahtuma Helsinki Pride järjestetään 24.–30.6. teemalla Rauha ja toivo. Martat on osallistunut Helsinki Prideen vuodesta 2016 lähtien.

Pride-kumppanuus sopii hyvin Marttojen arvopohjaan, sillä yhteisössämme kaikki ovat yhdenvertaisia. Marttailu kuuluu kaikille iästä, taustasta, sukupuolesta, elämäntilanteesta ja kaikista mahdollisista tekijöistä riippumatta.

Kannustamme myös marttayhdistyksiä ja piirejä osallistumaan Pride-tapahtumiin ympäri Suomea ja näkymään niissä värikkäästi marttatunnuksin. Martoilla on tärkeä rooli omissa paikallisissa yhteisöissään avoimen ja hyväksyvän kulttuurin rakentamisessa. Puututaan tarmokkaasti havaitsemiimme epäkohtiin, ravistellaan syrjiviä käytäntöjä ja osoitetaan sanoilla ja teoilla, että kaikki ovat yhtä arvokkaita ja tervetulleita mukaan marttatoimintaan.

Helsinki Pride -kulkue 29.6.2024

Kutsumme kaikki martat ja martanmieliset liittymään joukkoomme yksin tai yhdessä ystävien ja läheisten kanssa! Tervetuloa marttojen kanssa marssimaan Helsinki Pride -kulkueeseen sekä etkoilemaan ja ehostautumaan yhdessä ennen sitä. Kohdataan toisemme jälleen kesän iloisimmassa tapahtumassa, puetaan yllemme marttamekot, -teepaidat tai -huivit ja lisätään vielä tehosteeksi glitteriä ja sateenkaaren värejä.

Marttojen pride-etkot

Järjestämme tänäkin vuonna suomen- ja ruotsinkielisten marttojen yhteiset kulkue-etkot lauantaina 29.6. kello 9-11 Helsingfors Svenska Marthaföreningenin tiloissa osoitteessa Simonkatu 12 A 5. Aamupäivän aikana nautimme brunssista, toistemme kohtaamisesta ja Pride-kulkueeseen ehostautumisesta. Ota itsellesi mukaan mahdolliset askartelu/meikkitarvikkeet. Tuomme käyttöösi biohajoavia glittermeikkejä. Lähdemme kävelemään kohti Senaatintoria ja Helsinki Pride -kulkueen lähtöä yhdessä kello 11.

Osallistuminen kulkueeseen

Joukkoomme Helsinki Pride -kulkueeseen voi liittyä myös ilman etkoille osallistumista tai ilmoittautumista. Tällöin tapaamme suoraan Senaatintorilla kello 11.30. Kulkue lähtee liikkeelle kello 12.00. Marttojen kävelyblokki tarkentuu lähempänä tapahtumaa. Kulkuereitti on tuttuun tapaan Senaatintorilta Aleksanterinkatua pitkin Mannerheimintielle ja Espalta Kasarmikatua seuraten aina Kaivopuistoon saakka.

Puistojuhla Kaivopuistossa

Tänä vuonna meillä ei ole omaa tapahtumatelttaa Kaivopuistossa, mutta kokoonnumme kulkueen jälkeen puistoon piknikille. Omat viltit ja piknikeväät mukaan!

Lisätietoja:

  • Emilia Laine, emilia.laine(at)martat.fi
  • Tietoa Helsinki Pride -tapahtumasta täältä.