|

|

Martat ja Netcycler suuntaavat kestävämpään kulutukseen

Yhteisöllinen kulutus helpottaa perheiden elämää ja säästää ympäristöä

Tavaroiden vaihto- ja lahjoituspalvelu Netcycler on sopinut yhteistyöstä Marttaliiton kanssa. Marttaliitto tuo Netcycler-palvelun jäsenistölleen uutena ja kätevänä tapana hankkia kodissa tarvittavia tavaroita ilman rahaa ja uudenlaisen yhteisöllisen kuluttamisen hengessä. ”Tavaroiden vaihtaminen uusimman tekniikan avustuksella sopii Marttojen tavoitteisiin erinomaisen hyvin jo yhteisöllisen perusluonteensa vuoksi”, sanoo Marttojen toiminnanjohtaja Marianne Heikkilä. ”Ilman rahaa tapahtuva vaihtaminen myös kivalla tavalla palauttaa ’talous’-käsitettä kohti kotoisia juuriaan käyttöön levinneen finassilähtöisyyden jälkeen.” hän jatkaa.

Netcyclerin toimitusjohtaja Juha Koponen: ”Martat ovat meille mieluisa kumppani, sillä he ovat jo pitkään keskittyneet perheiden elämän laadun parantamiseen kodeissaan. Netcyclerin käyttö tuo koteihin uuden tavan hallita elämisessä tarvittavia tavaroita ilman ainaista painetta uuden ostamiseen ja sen seurauksena syntyvään tarpeeseen keskittyä liiallisesti rahan hankkimiseen.”

Perhearvojen edistämisen lisäksi Netcyclerin käyttö helpottaa viime vuosisadan loppupuolella muotoutuneen elämäntapamme aikaansaamia ympäristörasituksia. Käytettynä hankittu tavara vähentää tarvetta käyttää rajallisia resursseja uuden vastaavan tavaran valmistamiseen. Samalla myös tavaran valmistamiseen ja globaaliin kuljettamiseen littyvät ympäristöä likaavat vaikutukset vähenevät. Kun vaihtamisen avulla tavaroiden hyödyllinen käyttöikä kasvaa on siitä myös se positiivinen seuraus, että kaatopaikalle joutuva jäte vähenee. Hyödyksi on myös se, että monia koteja vaivaava tavaran liian suuri määrä pienenee kun sitä voi lahjoittaa kätevästi Netcyclerin kautta jollekin sitä tarvitsevalle.

Lisätiedot ja kuvat:
blogi.netcycler.com/press/ | www.netcycler.fi

Pär Andler | markkinointijohtaja
040 544 2728 | par@netcycler.com

Netcycler on internetissä toimiva tavaroiden vaihtopalvelu, jossa käyttäjät voivat hankkia ja antaa tavaroita tekemällä vaihtokauppoja ja lahjoituksia. Palvelun perustana on Netcycler Oy:n itse kehittämä ainutlaatuinen vaihtorinkiteknologia, joka tehostaa vaihtokauppojen muodostamista. Vaihtaminen palvelussa on ilmaista – yrityksen tulot muodostuvat maksullisista logistiikkapalveluista sekä yrityspalveluista. Netcyclerin tavoitteena on pidentää tavaroiden hyödyllistä käyttöikää ja siten vähentää tavaroiden valmistuksesta ja kulutuksesta aiheutuvaa ympäristökuormitusta.

Lisätiedot:

Marttaliitto ry
toiminnanjohtaja
Marianne Heikkilä
010 838 5532
marianne.heikkila@martat.fi
 
MARTTALIITTO RY
Marttaliitto on kansalaisjärjestö, joka edistää kotien ja perheiden hyvinvointia ja kotitalouden arvostusta. Järjestö on puoluepoliittisesti sitoutumaton. Järjestö antaa jäsenilleen valmiuksia vaikuttaa omassa elinympäristössään ja yhteiskunnassa. Marttaliittoon kuuluu 43000 jäsentä.
www.martat.fi