|

|

Martat kannustavat nauttimaan ruokailusta kiireettömästi

Marttapiirit ympäri Suomen järjestävät viikolla 41 Kauha&Kukkaro -luentoja aiheesta Aikaa nauttia.

Nykypäivän kiireen keskellä on hyvä löytää hetkiä, jolloin voi pysähtyä olemaan läsnä niin itselleen kuin perheelleen ja ystävilleen. Ruokailu, ruoan valmistaminen ja perheen osallistaminen ruoanlaittoon ovat oivia tapoja olla läsnä arjessa. Martat kannustavat perusasioiden huomioon ottamiseen. Keskittyminen laadukkaiden ruoka-aineiden valintaan ja ruoan valmistamiseen antavat enemmän arvoa ruoalle ja ruokailulle annetulle ajalle. Martat kannustavat myös kunnioittamaan säännöllisiä ruokailuaikoja ja rauhoittamaan ruokailutilanne häiriötekijöiltä, kännykkä äänettömälle ja lehdet pois pöydältä. Kiireetön ruokailu auttaa myös painonhallinnassa. Martat kehottavat nauttimaan kiireettömästi ruokailusta ainakin muutaman kerran viikossa.

Luennot ovat osa marttojen Hidastamalla hyvinvointiin –teemakampanjaa. Aiheesta on tehty lehtiliite 8.10. ilmestyvän Martat -lehden väliin jäsenille lehden 110 juhlavuoden kunniaksi.

Martat järjestävät vuoden 2012 aikana neljä valtakunnallista Kauha&Kukkaro –luentoa; Omalla painolla, Nouse sohvalta, Aikaa nauttia ja Muista muistia sekä julkaisevat aiheesta teemaan liittyvän liitteen Martat -lehden välissä.

Piirien luentojen tarkat ajat ja paikat löytyvät osoitteesta www.martat.fi/jarjesto/alueellinen_toiminta/

Lisätiedot

Piirit

https://www.martat.fi/jarjesto/alueellinen_toiminta/

Marttaliitto ry / Kehittämispäällikkö

Arja Hopsu-Neuvonen

p. 050 511 8116

arja.hopsu-neuvonen(at)martat.fi

Marttaliitto ry

Martat on kansalaisjärjestö, joka edistää kotien ja perheiden hyvinvointia ja kotitalouden arvostusta. Järjestö antaa jäsenilleen taitoja ja valmiuksia vaikuttaa omassa elinympäristössään ja yhteiskunnassa. Marttaliitto suunnittelee järjestön toimintaa ja julkaisee kotitalouksia varten ruokaan, ravitsemukseen, puutarhanhoitoon, ympäristöön, kodin talouteen ja kodinhoitoon liittyvää aineistoa. Marttaliittoon kuuluu 16 piiriä, joissa ammattitutkinnon suorittaneet kotitalous- ja puutarhaneuvojat järjestävät kursseja ja opetusta. Marttayhdistyksiä on 1 200 ja niissä yli 45 000 jäsentä. Yhdistykset kokoontuvat marttailtoihin kotitalouskurssien, kädentaitojen, luentojen ja opiskelun merkeissä.