|

|

Martat kokkaavat ilmastoruokaa Maaseutuparlamentissa

Maaseutuparlamentti järjestetään syyskuun lopussa hybriditilaisuutena, johon jokainen voi osallistua. Se tarjoaa mahdollisuuden tutustua monimuotoiseen maaseutuun ja nostaa keskusteluun tulevaisuuden näkymiä erityisesti nuorten näkökulmasta.  Martat osallistuvat Maaseutuparlamenttiin yhteistyössä maa- ja metsätalousministeriön kanssa.

Martat ja maa- ja metsätalousministeriö järjestävät yhteisen virtuaalisen työpajan keskiviikkona 29.9. klo 12. Työpajassa valmistetaan ilmastomyönteinen lounas ja keskustellaan MMM:n laatimasta Ilmastoruokaohjelmasta. Estradilla ovat maa- ja metsätalousministeriön neuvotteleva virkamies Hanna Mattila ja Marttaliiton ruoka- ja ravitsemusasiantuntija, kehittämispäällikkö Maija Soljanlahti. Lounas katetaan satokauden kasviksista, kotimaisesta villikalasta ja jälkiruoka omenoista. Ruokaohjeet sekä ostoslista ja lista tarvittavista keittiövälineistä löytyvät Maaseutuparlamentin sivuilta.

Asiantuntijat keskustelevat maa- ja metsätalousministeriön Ilmastoruokaohjelmasta ja siitä, miten martat ovat jo tarttuneet toimeen jakamalla erilaisia vinkkejä kestävän arjen pyörittämiseen: suunnitelmallisuutta, ruokavalintoja, ruokahävikin vähentämistä sekä tietysti jätteiden lajittelua. Keskustelua laajennetaan myös siihen, kuinka ruokamuutos ei ole vain yksilön tehtävänä, vaan yhteiskunnan rakenteisiin tarvitaan muutoksia, jotta ilmastoruoka on helppoa ja houkuttelevaa.

Tervetuloa kokkaamaan herkullinen ja ilmastoystävällinen lounas! Ilmoittaudu mukaan ja kolua kaappisi ja tee tarvittavat hankinnat ennen keskiviikkoa.

Lisätietoa