|

|

Martat, Marjoilla menoksi -aineisto ja Jokamiespäivä 9.9. Marttakeskuksessa Helsingissä

Arktiset Aromit ry haastoi peruskoulut viettämään syyskuussa koulumarjakuukautta. Haasteessa pyydettiin  opettajia järjestämään oppilaille marjaretkiä, kertomaan marjojen terveyttä edistävistä ominaisuuksista sekä opettamaan kotitalousopetuksessa marjojen säilöntää ja käyttöä ruoanvalmistuksessa.  Kampanjan tueksi valmistetussa Marjoilla menoksi -esitteessä on kuvattu kuudesta eri aamiaisvaihtoehdosta nuorille kohdistetut marjoja sisältävät malliaamiaiset.

Koulumarjakuukauden suosio yllätti järjestäjät. Elokuun loppuun mennessä yli 460 peruskoulua eri puolilta Suomea on tilannut kampanjan aineistoa. Kampanja-aineiston tilausten perusteella voidaan arvioida, että runsaat 50 000 oppilasta eri puolilla Suomea kohtaa kampanjan joko opetuksessa tai saa sen aineistoa koulunsa välityksellä.

Marjoilla menoksi -aineiston laadinnassa ovat avustaneet useat järjestöt, jotka käyttävät aineistoa omassa toiminnassaan. Kampanjassa ovat mukana mm. Aivohalvaus- ja dysfasialiitto, Arktiset Aromit, Kotitalousopettajien liitto, Maa- ja kotitalousnaisten Keskus, Marttaliitto, Suomen Kuluttajaliitto, Suomen 4H-liitto, Ravitsemusterapeuttien yhdistys ja Ruoka-Suomi -teemaryhmä. Esitteen ja julisteen painatukseen Arktiset Aromit ry on saanut maa- ja metsätalousministeriön tukea.

Lisätietoja:

Simo Moisio, p. 040 5801186, Arktiset Aromit ry