|

|

Martat mukana Anna ääni lapselle -eduskuntavaalikampanjassa

Martat ovat mukana lapsi- ja perhejärjestöjen yhteisessä Anna ääni lapselle -eduskuntavaalikampanjassa.

Anna ääni lapselle -kampanja perustuu joukkovoimaan ja hengenheimolaisuuteen: kuka tahansa voi tulla siihen mukaan. Kampanjan tavoitteena on vaikuttaa siihen, että päättäjinä eri päätöksenteon tasoilla on mahdollisimman monta lapsen edun ajajaa ja että päättäjät tietävät, miten lapsen etu otetaan huomioon. Kampanja on poliittisesti sitoutumaton. Mukana on 40 järjestöä, yli 400 kansalaisagenttia ja 170 Ääni lapselle -ehdokasta.

Anna ääni lapselle -vaalikampanja haluaa vaikuttaa erityisesti seuraaviin teemoihin tarjoamalla tietoa ja ratkaisuja asioiden parantamiseksi:

  • Lapsiperheköyhyyttä tulee torjua aktiivisesti muun muassa välttämällä vähävaraisten lapsiperheiden kannalta haitalliset poliittiset päätökset lapsivaikutusten arvioinnilla.
  • Lasten osallisuuden toteutuminen ja sen varmistavat rakenteet täytyy aktiivisesti mahdollistaa.
  • Jokaiselle lapselle on pyrittävä turvaamaan turvallinen lapsuus sekä kotona että koulussa ja muissa hänen keskeisissä elinympäristöissään.
  • Lasten tulevaisuus tulee turvata tarjoamalla laadukasta koulutusta ja varhaiskasvatusta. Ne myös tukevat lasten yhdenvertaisuutta ja torjuvat syrjäytymisen periytymistä.

Ääni lapselle -agentiksi?

Anna ääni lapselle -kampanja tarjoaa kenelle tahansa helpon ja omaan tilanteeseen sopivan tavan vaikuttaa lasten puolesta. Ääni lapselle -agenttina saat sähköpostitse käyttöösi järjestöjen asiantuntemukseen ja tuoreeseen tutkimustietoon perustuvaa materiaalia, jota voit käyttää valitsemallasi tavalla – tai olla käyttämättä. Ääni lapselle -agenttikirjeet sisältävät tietoa lasten asemasta ja lapsi- ja perhepolitiikasta, infografiikkaa, somekuvia ja vinkkejä vaikuttamiseen. Et sitoudu materiaalin jakamiseen ja voit lopettaa Äänenä lapselle toimimisen koska tahansa. Materiaali julkaistaan osin myös näillä sivuilla, mutta agenttina saat kaiken materiaalin aina käyttöösi reilusti ennen muita, suoraan omaan sähköpostiisi.

Haluatko olla mukana vaikuttamassa? Ilmoittaudu Ääni lapselle -agentiksi tästä linkistä! Liity myös agenttien omaan Facebook-ryhmään ja seuraa Twitterissä tunnisteella @AaniLapselle ja hashtagilla #äänilapselle.

Anna lapselle -ehdokkaaksi?

Tarjoamme eduskuntavaaliehdokkaille mahdollisuuden ryhtyä Ääni lapselle -ehdokkaaksi!

Ääni lapselle -ehdokkaana sitoudut kampanjamme teeseihin ja lupaat toimia lapsen hyvinvoinnin puolesta myös, jos tulet valituksi kansanedustajaksi. Vastaanotat agenttikirjeitämme vaaleihin asti ja voit hyödyntää niissä jaettua tietoa vaalityössäsi. Nimesi julkaistaan näillä sivuilla ja voit kertoa äänestäjille olevasi Ääni lapselle! Et kuitenkaan sitoudu kampanjan materiaalien jakamiseen ja halutessasi voit lopettaa Ääni lapselle -ehdokkuuden koska tahansa, jos et koe sitä itsellesi sopivaksi tavaksi vaikuttaa lasten puolesta.

Luethan huolella Ääni lapselle -ehdokkaan teesit ja vaaliohjelman, ennen kuin lähdet mukaan! Jos ehdokas kampanjoi niiden vastaisesti, hän ei voi olla mukana Ääni lapselle -kampanjassa. Voit ilmoittautua Anna ääni lapselle -tietovisan kautta.

Kampanjassa ovat mukana seuraavat järjestöt

Lastensuojelun Keskusliitto, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Pelastakaa Lapset, SOS-Lapsikylä, Icehearts, Väestöliitto, Vanhempainliitto, Nuorten Ystävät, WAU, Hope ry, Kehitysvammaliitto, Nuori Kirkko, Pesäpuu, Parasta Lapsille, Ensi- ja turvakotien liitto, Barnavårdsföreningen, Yhteiset Lapsemme, Pienperheyhdistys, Yhden Vanhemman Perheiden Liitto, Marttaliitto, Varsinais-Suomen Lastensuojelujärjestöt, Vammaisten lasten ja nuorten tukisäätiö, Kuulovammaisten Lasten Vanhempien Liitto ry, Kehitysvammaisten Tukiliitto ry., EHJÄ ry, Perhehoitoliitto, Suomen Kasper, Lapsijärjestöjen verkosto (=Kansallinen Lastenliitto, Nuoret Kotkat, Pinskut, Setlementtiliitto, Vesaisten Keskusliitto, Suomen Nuorisoseurat, Nuori kirkko), Suomen UNICEF, Folkhälsans Förbund, Imetyksen Tuki ry, Ammatillisten perhekotien liitto, Vammaisperheyhdistys Jaatinen, Sateenkaariperheet ry

Lue lisää: www.lskl.fi/aanilapselle

Anna ääni lapselle -kampanjaa voi seurata myös Twitterissä tunnisteella @AaniLapselle ja hashtagilla #äänilapselle.

Lisätietoja Marttaliitossa: Katariina Silanen, katariina.silanen@martat.fi, 0505664508