|

|

Martat mukana muutosta tekemässä Future 2020 -messuilla

11.–13.9.2020 Helsingin Messukeskuksessa järjestetään Suomen ensimmäiset kestävän elämäntavan messut. Future 2020 on uudenlainen vastuullisuuteen ja ilmastoratkaisuihin keskittyvä messutapahtuma, joka auttaa kävijöitä päivittämään jokapäiväisiä – ja isompiakin – ostopäätöksiään kestävämmiksi. Marttojen ja Future 2020-messujen yhteistyön keskiössä ovat kestävä arki, yhdessä tekemisen ilo ja yhteisen tulevaisuuden turvaaminen.

Martat tuovat Future 2020-messuille pitkään perinteeseen pohjautuvan näkemyksen siitä, kuinka maailmaa muutetaan arjen teoilla. Kierrätys, jakamistalous, korjaaminen ja resurssiviisas ajattelu ovat paitsi marttailun, myös kestävän elämäntavan ytimessä. ”Hyvä arki kuuluu kaikille” -kuten Marttojen 120-vuotisjuhlan tunnuslause kuuluu.

– Samaan aikaan, kun poliittisten päätöksentekijöiden ja yritysten tulee kantaa vastuunsa yhteiskunnan rakenteiden, tuotannon ja palveluiden muuttamisesta vähähiilisiksi ja kiertotalouteen perustuviksi, tulee meidän jokaisen tehdä omassa arjessamme kestäviä valintoja entistä useammin. Tarvitsemme tietoa siitä, mitkä ovat vaikuttavia ja tehokkaita keinoja, meidän pitää oppia kestävän arjen taitoja sekä saada myönteisiä kokemuksia kestävällä tavalla toimimisesta, Marttaliiton kehittämispäällikkö Salka Orivuori korostaa.

Marttojen ja Future 2020-messujen yhteistyöllä halutaan vahvistaa erityisesti nuorten tulevaisuustaitoja ja jatkuvaa oppimista kestävän elämäntavan polulla.


Lisätiedot