|

|

Martat mukana Porin SuomiAreenalla 18.7.2014

Martat ovat mukana Suomi-Areenalla Porissa teemalla Tairak sää arje – Nuoret ja martat arjen tekijöinä. Perjantaina 18.7. kahvilassa pidetään keskustelutilaisuus nuorten arjesta. Arjen taitoja ja kädentaitoja esitellään ja opetellaan marttojen ja nuorten työpajoissa jossa tehdään itse monenlaisia helppoja tuotteita.

Tiedote 9.7.2014

Tairak sää arje – Nuoret ja martat arjen tekijöinä

Martat virittelevät keskustelua nuorten arjessa selviytymisestä SuomiAreenalla 18.7.2014 ja työpajat nuorten kanssa pidetään samalla viikolla 16.-18.7.

Mitä tarvitaan hyvään arkeen? Miten arjen taitojen osaamista voidaan tukea? Millaisilla taidoilla elämässä pärjää?  Näitä asioita pohditaan perjantaina 18.7. klo 10.30-11.45 Satakunnan Marttojen tiloissa Valtakadun ja Antinkadun kulmassa. Keskustelijoilta löytyy kokemusta ja näkemystä nuorten kanssa toimimisesta, nyky-yhteiskunnan haasteista sekä siitä, miten nuorten arkea voisi tukea. Tule kuulemaan ja näkemään, miten saadaan arki haltuun!

Keskustelijoina Satakunnan Marttapiirin järjestämässä tilaisuudessa ovat:
Jaana Laitinen-Pesola, toiminnanjohtaja, kaupunginhallituksen puheenjohtaja
Janne Suomala, Porin Nuorten työpajan työpajaesimies

Mira Järveläinen, Porin Nuorten työpajan nuori
Sari Raininko, kotitalousneuvoja, Satakunnan Martat ry
Keskustelun juontaja: Marianne Heikkilä, toiminnanjohtaja, Marttaliitto ry   

Työpajoissa voi osallistua itse tekemiseen

Jokainen on kätevä käsistään, sen voi kokea työpajoissa, joissa helpoista ja halvoista materiaaleista tehdään kädentaitojen avulla mielenkiintoisia tuotteita. Videonauhasta voi tehdä kukkasen ja vanhasta t-paidasta korin tai pannunalusen. Työpajoissa Satakunnan Martat ja Porin Nuorten työpajan taitavat nuoret ohjaavat vaikkapa korujen teossa ja askartelussa, esillä on valmiita tuotteita ja tekemistä voi kokeilla itsekin. Sisätiloissa on esillä nuorten töitä, muun muassa vaatteita ja koruja. Näyttelyn teemana on vanhasta uutta. Musiikista vastaavat työpajan bändiläiset, jotka esiintyvät työpajojen aikana.

Kysy martalta arjesta ja kodista – martta neuvoo

Työpajojen aikana toimii myös Satakunnan Marttojen neuvontapiste, jossa voit kysyä martalta mitä vain kotiin ja arkeen liittyvää, joka askarruttaa mieltä ja martta vastaa.

Marttojen ja nuorten työpajat ovat toiminnassa ke 16.7. ja to 17.7. klo 12-18 ja pe 18.7. klo 10 -18.

Tervetuloa mukaan keskustelemaan ja osallistumaan!

Lisätietoja:

Satakunnan Martat ry, toiminnanjohtaja Marjut Länsiniemi

puh. 0400 114730marjut.lansiniemi@martat.fi

Marttaliitto ry, toiminnanjohtaja Marianne Heikkilä,

puh. 050 375 1195marianne.heikkila@martat.fi

Porin Nuorten työpaja, työpajaesimies Janne Suomala,

puh. 044  701 1296, janne.suomala@pori.fi

Marttaliitto ry
www.martat.fi

Martat on kansalaisjärjestö, joka edistää kotien ja perheiden hyvinvointia ja kotitalouden arvostusta. Järjestö antaa jäsenilleen taitoja ja valmiuksia vaikuttaa omassa elinympäristössään ja yhteiskunnassa. Marttaliitto suunnittelee järjestön toimintaa ja julkaisee kotitalouksia varten ruokaan, ravitsemukseen, puutarhanhoitoon, ympäristöön, kodin talouteen ja kodinhoitoon liittyvää aineistoa.

Marttaliittoon kuuluu 16 piiriä, joissa kotitalous- ja puutarhaneuvonnan ammattilaiset järjestävät opetusta ja kursseja. Marttayhdistyksiä on 1300 ja niissä lähes 46 500 jäsentä. Yhdistykset kokoontuvat marttailtoihin kotitalouskurssien, kädentaitojen, luentojen ja opiskelun merkeissä. Vuonna 2014 vietetään marttojen 115-juhlavuotta työn merkeissä.

Satakunnan Martat ry

www.martat.fi/piirit/satakunta

Satakunnan Martat ry on Satakunnan maakunnan alueella toimiva kansalaisjärjestö, yksi Martta-järjestön 16 piiristä. Satakunnan Marttoihin kuuluu 60 marttayhdistystä, joissa jäseniä on yhteensä reilut 2200. Kotitalousneuvonnan ja kurssitoiminnan lisäksi Porin Valtakadun tiloissa toimii lounaskahvio sekä Satakunnan Marttapalvelut Oy, joka tarjoaa siivouspalveluja yksityisille ja yrityksille. Satakunnan Marttojen vohveleita voi maistella perinteisesti taas Pori Jazzien aikaan, ja  satakuntalaisia marttoja näkyy runsaasti myös Kuninkuusraveissa, jossa martat hoitavat letunpaiston ja ruuanjakelun sadan vapaaehtoisen voimin.

Lisätiedot: https://www.martat.fi/piirit/satakunta/ajankohtaista/suomi-areenan-keskustelutilaisuus-18.7.2014-lounaskahviossamme-valtakatu-7-c/

Lisätiedot SuomiAreenan sivuilta: http://suomiareena.fi/uutiset/kumppaniuutiset/