|

|

Martat mukana Ravintolapäivässä 17.5.

Marttojen pop up –ravintoloissa ympäri Suomen tarjotaan tänä vuonna länsiafrikkalaisia makuja. Lauantaina lautasella on väriä ja lempeitä herkkuja! Mainiot ruokaelämykset piristävät mukavasti omaa ruokakulttuuriamme.

Martat kokkaavat ravintolapäivänä makuja Kamerunista, joka on Marttojen kehitysyhteistyön kohde- ja kumppanimaa vuosina 2012-2014.

-Yhteistyökumppanimme Kamerunissa opastavat köyhiä naisia hyvään ravitsemukseen ja käyttämään kotitaloustaitojaan omien yritysten perustamiseen. Koko perhe hyötyy ja hyvinvointi lisääntyy, kertoo Marttaliiton kansainvälisestä toiminnasta vastaava Terhi Lindqvist.

Ravintolapäivä ja kehitysyhteistyöhankkeet ovat esimerkki Marttojen monipuolisesta toiminnasta. Monenlainen arkinen työ, jota Marttajärjestössä on tehty, on järjestön tärkein yhteiskunnallinen saavutus. Kaiken toiminnan taustalla on Marttajärjestön perustajan, Lucina Hagmanin, yli 100 vuotta sitten lausumat sanat yhteiskunnallisten päätösten teossa mukana olevista naisista: ”On laajempi, isompi koti kuin perhekoti. On kylä, pitäjä, yhteiskunta, isänmaa – koko maailma”.

Marttojen Ravintolapäivän tapahtumat löytyvät Marttojen nettisivuilta.

Lisätietoja: 

Marttaliitto ry

Marjahelena Salonen, kehitysjohtaja
+358 50 550 5510
marjahelena.salonen@martat.fi

Marttaliitto ry

Martat on kansalaisjärjestö, joka edistää kotien ja perheiden hyvinvointia ja kotitalouden arvostusta. Järjestö antaa jäsenilleen taitoja ja valmiuksia vaikuttaa omassa elinympäristössään ja yhteiskunnassa. Marttaliitto suunnittelee järjestön toimintaa ja julkaisee kotitalouksia varten ruokaan, ravitsemukseen, puutarhanhoitoon, ympäristöön, kodin talouteen ja kodinhoitoon liittyvää aineistoa. Marttaliittoon kuuluu 16 piiriä, joissa kotitalous- ja puutarhaneuvonnan ammattilaiset järjestävät opetusta ja kursseja. Marttayhdistyksiä on 1300 ja niissä lähes 
47 000 jäsentä. Yhdistykset kokoontuvat marttailtoihin kotitalouskurssien, kädentaitojen, luentojen ja opiskelun merkeissä. Vuonna 2014 vietetään Marttojen 115 juhlavuotta työn merkeissä. https://www.martat.fi