|

|

Martat mukana Suomen Kädentaidot -tapahtumassa

Marttojen essukilpailuun tehtiin 71 essua. Kilpailun finalistit, 10 kierrätysidealla toteutettua essua, ovat nähtävänä Suomen Kädentaidot 2015 -tapahtumassa Tampereella 13.-15.11.2015. Marttojen Garderobi-teema kokoaa Marttojen osastolle tekemistä ja uuden oppimista. Martat opastavat tekstiilien uusiokäytössä ja kannustavat korjaamaan sekä tuunaamaan vanhaa.

Marttojen työpajassa voi tuunata esimerkiksi farkkukukan laukkuun. Lupaamme, että kukka valmistuu nopeasti marttojen asiantuntevalla opastuksella ja kukan saa maksutta mukaan.

Perjantaina ja sunnuntaina opastajina ovat Pirkanmaan kässämartat ja lauantaina paikalla ovat vierailijat, Etelä- ja Itä-Hämeen kässämartat.

Toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleeksi osastollemme ihastelemaan essuja ja löytämään uusia vinkkejä oman vaatekaapin uudistamiseen. 

Yleisö valitsee essukilpailun voittajan

Essukilpailumme sai tuunaajien luovuuden valloilleen. Kilpailutöitä tuli peräti 71 ja raadilla oli vaikea tehtävä valita niistä kymmenen finaaliin. Raadin valitsemista 10 essusta yleisö pääsee valitsemaan suosikkinsa. Voittajat julistetaan lauantaina 14.11. noin 16.30 C-hallissa Idealavalla.

Martat ovat C-hallissa, osastolla 690.

Tuunausta ja työnäytöksiä

Marttojen osastolla on  mahdollisuus tuunata farkku- ja trikookukkia sekä saada opastusta vaatteiden korjaukseen ompelukoneella. Työnäytöksiä on  päivittäin seuraavasti:

  • Nappikorujen virkkaus klo 10.30 ja pudonneen napin ompelu käsin klo 13.30.
  • Yhteistyökumppanin järjestämä työnäytös tuunausta ja napin ompelua koneella klo 12.00 ja 15.00.

Lisätietoja:
Pirkko Elomaa-Vahteristo
järjestöpäällikkö
+358 50 374 3145
pirkko.elomaa-vahteristo(at)martat.fi