|

|

Martat näkyvät RAY:n kesäkiertueella

Miten Suomi voi? RAY:n Inhimillisiä Uutisia -uutisauto kiertää Suomea parhaillaan kertoen tekijöistä ja ilmiöistä tekojen takana. Uutistoimitus kävi juttukeikalla kursseillamme Kouvolassa ja Ylitornion vankilassa.

Marttaliiton jo pitkään järjestämillä erityisryhmien kotitalousneuvonnan kursseilla kohtaamme vuosittain tuhansia mielenterveys- ja päihdekuntoutujia, maahanmuuttajia ja rikosseuraamusasiakkaita. 
Tässä Arki sujuvaksi -toiminnassa ammattilaisemme 
opastavat kotitaloustaitoja erityisryhmille heidän omassa toimintaympäristössään.

A-klinikkasäätiön Kouvolan huumevieroitusyksikkö Piikkisiili tarjoaa yhteisöllisyyteen perustuvaa vieroitus- ja kuntoutushoitoa huumeiden käyttäjille. Marttojen neuvonta on osa kuntoutusta.  

Terveellisen, maistuvan ja edullisen kotiruoan valmistaminen ei ole salatiedettä, kuten kurssilaiset Ylitornion vankilassa ovat itse todenneet. Osallistujat saavat taitoja ja käytännön vinkkejä myös siivoukseen ja pyykinpesuun. Samalla opitaan sosiaalisia taitoja ja ryhmässä toimimista.  

Mikä hetki on jäänyt vankilakursseilla kotitalousneuvoja Anna-Liisa Tikkaselle väkevimmin mieleen? Miten ihanat yhteistyökumppanimme Kouvolan huumekuntoutusyksikkö Piikkisiilissä kokevat yhteistyön marttojen kanssa? Millaista palautetta osallistujat itse ovat antaneet?  


Tutustu toimintaan ja lue kiinnostavat jutut (klikkaa otsikoita, niin pääset juttuun):  

Pikkuleivillä kiinni elämään

Viila kakussa ja vankien muut suosikkireseptit  


RAY tukee tänä vuonna 309,3 miljoonalla eurolla suomalaisten sosiaali- ja terveysalan järjestöjen hyviä tekoja. RAY:n kesäkiertueeseen ja järjestöjen hyviin tekoihin voit tutustua sosiaalisessa mediassa:

www.inhimillisiauutisia.fi   

FACEBOOK   I   TWITTER   I   INSTAGRAM   I   YOUTUBE  


Lisätietoja Arki sujuvaksi -toiminnasta myös Marttojen nettisivuilla: 

Arki sujuvaksi

Rikosseuraamusasiakkaiden kurssit


Päivi Känsälä 

hankekoordinaattori  
Arki sujuvaksi -toiminta  
+358 50 310 3843  
paivi.kansala (at) martat.fi