|

|

Martat osallistuvat Rasisminvastaiseen viikkoon 21.–27.3. yhdessä SPR:n ja Partion kanssa

Rasisminvastaista viikkoa vietetään 21.–27.3. Martat osallistuvat viikkoon yhdessä SPR:n ja Partion kanssa järjestämällä paikallisia tempauksia. Järjestöjä yhdistää vahva tahto edistää yhdenvertaisuutta. Kampanjan ydinviesti on Tunnista, tiedosta, toimi.

Rasisminvastaisen viikon aikana marttayhdistykset, SPR:n paikallisosastot ja partiolippukunnat järjestävät erilaisia tempauksia, osallistuvat koulutuksiin ja tekevät viestintänostoja aiheesta.

– On tärkeää tunnistaa rasismi arjessa ja rakenteissa, tiedostaa omat ennakkoluulot ja oppia lisää sekä toimia aktiivisesti rasismia vastaan. Vuosi 2022 on Martoissa yhdenvertaisuuden ja kohtaamisen teemavuosi, toteaa Marttaliiton kansalaistoiminnan ja viestinnän johtaja Reija Salovaara.

Euroopassa käynnissä oleva sota korostaa entisestään jokaisen vastuuta puuttua vihapuheeseen, rasismiin, syrjintään ja häirintään. Haluamme olla osa ratkaisuja, koska uskomme, että hyvä arki kuuluu kaikille.

– Hyvästä arjesta ja kohtaamisesta syntyy pala kerrallaan parempi maailma, Salovaara jatkaa.

Lisätietoja

Rasisminvastaista viikkoa vietetään vuosittain sillä viikolla, jolle YK:n rasisminvastainen päivä 21.3. osuu. Tänä päivänä, vuonna 1960, poliisi avasi tulen ja tappoi 69 rauhanomaisen mielenosoituksen osanottajaa Sharpevillessa, Etelä-Afrikassa. Vuonna 1966 YK:n yleiskokous julisti päivän kansainväliseksi rotusyrjinnän vastaiseksi päiväksi, ja kehotti kansainvälistä yhteisöä lisäämään ponnistuksiaan kaiken rotusyrjinnän poistamiseksi. Suomen Punainen Risti on jo pitkään koordinoinut valtakunnallista rasisminvastaisen viikon kampanjaa Suomessa.