|

|

Martat Perhehoitoliiton kampanjan suojelijana

Valtakunnallinen Perhehoitoliiton sijaisvanhempien rekrytointikampanja Ajoissa kotiin järjestetään 31.8.-15.9.2019.

Perhehoitoliiton kuva, vain kampanjakäyttöön

– Tämä on kyllä paras paikka, missä olen ikinä asunut, ja tämä on mun koti miljoona vuotta, totesi 6-vuotias, kolmessa eri kodissa ennen nykyistä sijaiskotiaan asunut sijoitettu lapsi.

Sijaisperheiden arkea kuvataan usein tavalliseksi, mutta juuri tavallisuus tekee arjesta sijoitetuille lapsille ja nuorille erityisen merkityksellistä. Tämän vuoden Ajoissa kotiin -kampanjan teemaksi olemmekin valinneet ”Arki rules!”, jolla teemme sijaisperheiden arkea näkyväksi. Jaamme kampanjan aikana sosiaalisessa mediassa sijaisperheiltä keräämiämme arjen tärkeiden ja hyvien hetkien kuvauksia, joista yksi esimerkki on yllä oleva sitaatti. Kuvaukset löytyvät somesta tunnuksilla #arkirules19 ja #ajoissakotiin.

Kampanjan suojelijana toimii Marttaliitto, joka viettää tänä vuonna 120-vuotisjuhliaan.

– Martat toimivat arjen taitoja vahvistaen, yhdessä tehden ja oppien. Tuemme perheiden arkea kotitalousneuvonnan keinoin ja opastamme sujuvan arjen rakentamisessa. Turvallinen arki luo pohjaa myös muulle hyvinvoinnille. Ajoissa kotiin -kampanjan suojelijana toimiminen on meille kunnia – hyvä arki kuuluu kaikille, muistuttaa koordinaattori Katariina Silanen Marttaliitosta.

Ajoissa kotiin -kampanja järjestetään nyt 12:tta kertaa. Kampanjan ajankohta on 31.8.-15.9.2019. Tänäkin vuonna kampanjaan osallistuu kuntia, kaupunkeja, sijaishuollon yksiköitä, järjestöjä ja perhehoitopalveluja tuottavia yrityksiä eri puolilla Suomea järjestämällä infotilaisuuksia ja tempauksia, joissa sijaisvanhemmuutta tehdään tutuksi. Tietoa kampanja-ajan tapahtumista löytyy sijaisvanhemmaksi.fi-sivuston tapahtumakalenterista.

Perhehoitoliitto ry myös koordinoi Ajoissa kotiin -kampanjaa ja ylläpitää sijaisvanhemmaksi.fi-sivustoa, joka tarjoaa tietoa sijaisvanhemmuudesta. Perhehoitoliitto on perhehoidon asiantuntijajärjestö sekä sijaisvanhempien ja perhehoitajien alueyhdistysten kattojärjestö.

Lisätiedot:
Katariina Silanen, puh. 050 566 4508, katariina.silanen@martat.fi, Marttaliitto, koordinaattori
Kirsi-Marja Nurminen, puh. 040 310 1446, kirsi-marja.nurminen@perhehoitoliitto.fi, Perhehoitoliitto, tiedottaja