|

|

Martat mukana Anna ääni lapselle -maakuntavaalikampanjassa

Martat ovat mukana lapsi- ja perhejärjestöjen yhteisessä Anna ääni lapsellle -kampanjassa syksyn maakuntavaaleissa.

Maakunnat järjestävät vuoden 2020 alusta alkaen koko sosiaali- ja terveyspalvelujen kokonaisuuden omilla alueillaan. Maakuntavaalit pidetään lokakuussa 2018, ja niissä valittavien uusien maakuntapäättäjien tulee huolehtia jokaisen lapsen hyvinvoinnista alueellaan koko vaalikauden ajan. Kunnat hoitavat edelleen monia lapsen oikeuksien toteutumisen kannalta olennaisia tehtäviä, kuten koulua ja varhaiskasvatusta.

Eriytyvä hallinto ei saa pirstaloida lasten ja perheiden palveluita erilleen. Sekä ehkäiseviä että korjaavia palveluita tulee olla edelleen helposti saatavilla ja niiden on toimittava saumattomasti yhteen. Lapselle palvelut ja rakenteet ovat ihmisiä, joten lasten ja nuorten palveluiden resursseista ja laadusta ei saa nipistää.

22 lapsi- ja perhejärjestön yhteisessä Anna ääni lapselle -kampanjassa halutaan pitää huolta siitä, että maakunnissa osataan ennakoida ja tunnistaa oman alueen lasten hyvinvointiin liittyviä kysymyksiä ja reagoida niihin. Lapsista huolehtiminen on paras mahdollinen investointi maakunnan tulevaisuuteen.

Menestyvä maakunta:

  • Sijoittaa tulevaisuuteensa toteuttamalla lapsivaikutusten arvioinnin kaikessa päätöksenteossaan.
  • Huolehtii sekä ennaltaehkäisevien että korjaavien lastensuojelupalveluiden laadusta ja resursseista.
  • Kokoaa lasten ja perheiden palvelut, tuen ja toiminnan perhekeskukseen yhden luukun taakse.
  • Perustaa maakunnallisen lapsiasiavaltuutetun

Lue koko lapsi- ja perhejärjestöjen yhteinen vaaliohjelma täältä.
Seuraa myös Anna ääni lapselle -Twitter-tiliä: @AaniLapselle.

Ryhdy Ääni lapselle -agentiksi

Lapsi- ja perhejärjestöt aloittivat kuntavaalikampanjassaan 2017 aivan uudenlaisen vaikuttamisen tavan yhdessä vapaaehtoisten kansalaisten kanssa. Tarjosimme kenelle tahansa lapsen edusta ja oikeuksista välittävälle mahdollisuutta osallistua vaikuttamistyöhömme Ääni lapselle -agenttina. Toiminta oli huikean suosittua ja lähes 600 agenttia vaikutti lopulta kuntavaaleissa Suomen lasten puolesta. Lasten asiat nousivat vaaleissa puheenaiheeksi ja lapsiystävälliseksi julistautuneita ehdokkaita meni myös hyvin vaaleissa läpi.

Olemme päättäneet jatkaa Ääni lapselle -agenttien toimintaa myös maakuntavaaleissa 2018 sekä eduskuntavaaleissa 2019! Agentiksi voit ilmoittautua täällä.

Ääni lapselle -agenttina saat sähköpostitse käyttöösi tietoa ja materiaalia, jonka avulla voit omalla tavallasi edistää lapsen äänen kuulumista maakunta- ja eduskuntavaaleissa. Materiaalia voit jakaa sosiaalisessa mediassa, lähikaupan ilmoitustaululla tai vaalitorilla – tai käyttää vaikka omassa vaalityössäsikin, jos haluat edistää lasten asiaa. Et sitoudu materiaalin jakamiseen ja voit lopettaa agenttina toimimisen koska tahansa.

Mukana kampanjassa ovat Lastensuojelun Keskusliitto, Barnavårdsföreningen, Ensi- ja turvakotien liitto, Hope ry, Icehearts, Kehitysvammaliitto, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Marttaliitto, Nuori Kirkko, Nuorten Ystävät, Parasta Lapsille, Pelastakaa Lapset, Pesäpuu, Pienperheyhdistys, SOS-Lapsikylä, Suomen Vanhempainliitto, Vammaisten lasten ja nuorten tukisäätiö, Varsinais-Suomen Lastensuojelujärjestöt, Väestöliitto, WAU, Yhden Vanhemman Perheiden Liitto sekä Yhteiset Lapsemme.

Lisätietoja Marttaliitossa antaa Katariina Juurikkala, katariina.juurikkala@martat.fi, 050 5664508