|

|

Martoille ompelukoneita Garderobi-tapahtumiin

Marttaliitto aloittaa yhteistyön Husqvarna Viking ja Pfaff -maahantuojan VSM Finlandin kanssa Garderobi-teemalla. Maahantuoja lahjoittaa piireille ompelukoneita (1-2 kpl/piiri), silitysraudan ja nypynpoistajan.

Ompelukoneita käytetään Garderobi-tapahtumissa, joissa martat opastavat vaatteiden korjausta ja huoltoa, joilla pidennetään vaatteiden käyttöikää.

Vaatteiden huolto- ja korjaus eivät ole tänä päivänä yleisiä taitoja ja kuitenkin vaatteista voi vaikkapa ratketa sauma jo muutaman käyttökerran jälkeen. Martat haluavat opastaa käytännönläheisesti perusasioita, esimerkiksi miten ommellaan ratkennut sauma tai taskunpohja, miten lyhennetään lahje tai paikataan housun polvi. Napin ompelu on myös hyvä hallita. Samalla näytetään, että ompelukoneen käyttö on aika helppoa ja sillä saa siistin korjauksen aikaiseksi.

Ompelukoneiden lahjoittaja, yhteistyökumppanimme VSM Finland Oy on Husqvarna Viking, Pfaff ja Singer -ompelukoneiden ja saumureiden maahantuoja Suomessa. Yrityksen valikoimaan kuuluu myös ns. pienet kodinkoneet kuten Singer-imurit, silityslaitteet, nypynpoistajat sekä kaikkien edellä mainittujen merkkien lisätarvikkeet ja varaosat. Tuotemerkit viettivät synttäreitään toissa vuonna, kun Singer täytti 160 vuotta, Pfaff 150 vuotta ja Husqvarna Viking 140 vuotta. Joten pitkästä historiasta merkkien kohdalla on kyse.

Garderobi-teemavuonna VSM Finland Oy lahjoittaa marttapiirien käyttöön 32 ompelukonetta, 16 silitysrautaa ja 16 nypynpoistajaa ( Husqvarna Viking Emerald 118 ja Pfaff passport 2.0, Silitysraudan malli SNG7.26 ja Nypynpoistaja malli BSM203, joka oli Kuningaskuluttajan testivoittaja.