|

|

Martoilta Pikkukokki.fi-sivusto lapsille ja nuorille

Marttaliitto avasi 1.12.2010 Pikkukokki-sivuston osoitteeseen www.pikkukokki.fi. Sivusto on tarkoitettu kaikille kodin ja puutarhan askareista kiinnostuneille lapsille ja nuorille – miksei myös aikuisille. Sivustolla pikkukokki puuhailee keittiössä, kädentöissä, kodintöissä ja kotikulmilla. Sivustolta löytyy myös pikkukokin joulukalenteri, josta avautuu joka päivälle pientä jouluista puuhaa.

Sivuston materiaali on taattua martta-laatua, monet ohjeet ja neuvot on testattu eri puolilla Suomea pidetyillä Pikkukokki-kursseilla. Martat ovat pitäneet kursseja lapsille jo 1900-luvun alusta alkaen. Opettajat ja kerho-ohjaajat voivat hyödyntää sivuston runsasta materiaalia ja taitoavaintehtäviä opetuksessa. Lapset voivat tehdä taitoavaintehtäviä myös itsenäiseesti kotona.

Lapset voivat osallistua Pikkukokki-sivuston tekemiseen. Sivustolla julkaistaan lasten omia piirroksia, valokuvia ja juttuja. Lasten lähettämä materiaali käydään läpi, ennen julkaisemista.

Pikkukokki-sivustolta ei ole linkkejä sivuston ulkopuolelle, jotta sivusto olisi turvallinen ympäristö.

Sivujen teknisestä toteutuksesta vastaa Avoine. Sivuston suunnittelusta vastaa Johanna Rautiainen, U-iippi Oy.

Martat panostavat lapsiin ja lapsiperheisiin lähivuosina. Martoilla alkaa ensi vuonna uusi kolmivuotinen teemakampanja Hidastamalla hyvinvointiin. Vuonna 2011 kampanjassa keskitytään lapsiperheisiin. Pikkukokkitoiminnan lisäksi Marttaliitolla on myös muita lapsiperheille suunnattua toimintaa mm. Kokataan yhdessä -kursseja, joilla lapset ja aikuiset tekevät yhdessä ruokaa.

Vuoden 2010 Yhteisvastuukeräysvaroin toteutetaan Kotirumba rullaamaan -hanke, jossa kahden seuraavan vuoden aikana marttapiirien kotitalousneuvojat järjestävät tukea tarvitseville lapsiperheille kotitalouskursseja. Lisäksi perheille tarjotaan mahdollisuutta kutsua neuvoja kotiin opastamaan arjen askareissa. Ruotsinkielisillä alueilla hanketta toteutetaan yhteistyössä Finlands svenska Marthaförbundetin kanssa.

Lasten ravitsemus raiteilleen -hanke on suunnattu vauva-, leikki- ja alakouluikäisten vanhemmille. Hankkeessa järjestetään luentoja vanhemmille ja välipalakursseja alakoululaisille ja heidän vanhemmilleen. Hanke on alkanut vuonna 2008 ja jatkuu vuoden 2012 loppuun. Hanketta rahoitta Eduard Polónin säätiö.

Lisätietoja Marttaliitto ry, www.martat.fi, www.pikkukokki.fi (avautui 1.12.2010)

Kehittämispäällikkö ma., Härkönen Milla, 010 838 5525, etunimi.sukunimi@martat.fi
Kehittämispäällikkö Jerkku Teija, 010 838 5526, etunimi.sukunimi@martat.fi