|

|

Martoilta sinivalkoiset villasukat paralympiajoukkueen urheilijoille

Suomen paralympiajoukkueen urheilijat ovat saaneet Martoilta lahjaksi käsin neulotut sinivalkoiset villasukat. Sukkia neuloivat martat Uudeltamaalta, Pohjois-Karjalasta, Pohjois-Pohjanmaalta, Pirkanmaalta ja Lounais-Suomesta. Lämmin ja pehmeä villasukkapaketti odotti urheilijoita PyeongChangin kisakylässä.

Villasukat on tehty Marttojen niin kutsutulla perusvillasukka -ohjeella. Sukkien väriksi valittiin Suomen värit mieleen tuova sinivalkoinen 7 Veljestä Maamme Raita, jonka Novita lahjoitti tempaukseen. Jokaisen sukkaparin mukana olivat myös terveiset sukkien neulojalta urheilijalle.

Kisasukkien tekoa koordinoi Uudenmaan Marttojen puheenjohtaja, Uudenmaan kässämarttojen vetäjä Tanja Rantanen.

– Martat ovat iloisia saadessaan kannustaa Suomen joukkuetta tällä tavoin. Villasukilla välitämme lämpöiset terveisemme ja ajatuksemme urheilijoille, toteaa kansalaistoiminnan johtaja Reija Salovaara.

PyeongChangissa sinivalkoiset villasukat ovat päässeet heti käyttöön ja paralympiajoukkueen urheilijat ovatkin olleet erittäin iloisia Martoilta saamastaan lämpimästä tervehdyksestä.

– Olipa mieluinen ja lämmin yllätys PyeongChangin kisakylässä. Nyt pysyvät myös jalat lämpiminä pitkinä päivinä curlinghallilla. Kiitos kässämartat, toteaa pyörätuolicurlingpelaaja Markku Karjalainen.


Lisätiedot

  • Marttaliitto, kansalaistoiminnan johtaja Reija Salovaara, 040 508 8249, reija.salovaara@martat.fi
  • Paralympiajoukkue, viestintäpäällikkö Aino Linnamaa, 040 553 3569, aino.linnamaa@paralympia.fi