|

|

Marttaliiton entinen hallituksen puheenjohtaja Kaija Hasunen on kuollut

Marttaliiton kunniajäsen, maatalous- ja metsätieteiden tohtori, dosentti Kaija Hasunen (s. 6.12.1942) kuoli 26.12.2020 Asumispalvelukeskus Wilhelmiinassa. Kaija Hasunen toimi Marttaliiton hallituksen puheenjohtajana vuosina 1988–1995.

Kaija Hasunen liittyi Tuusulan Marttayhdistykseen 1972. Marttaliiton hallitukseen hänet valittiin 1982. Hasuselle myönnettiin Marttaliiton kultainen ansiomerkki 1999 ja kunniajäseneksi hänet kutsuttiin 2010. Hän kuului helsinkiläiseen MM-Marttayhdistykseen.

Kaija Hasunen väitteli maatalous- ja metsätieteiden tohtoriksi 1978. Työuransa hän teki sosiaali- ja terveysministeriössä neuvottelevana virkamiehenä sekä dosenttina Jyväskylän yliopiston terveystieteiden laitoksella ja Helsingin yliopiston ravitsemustieteen osastolla.

Kaija Hasunen painotti kaikille suunnatun avoimen kotitalousneuvonnan merkitystä. Hän osallistui itsekin käytännön neuvontatyöhön kirjoittamalla ravitsemukseen liittyvistä aiheista Emäntälehteen.

Marttajärjestön lisäksi Hasunen toimi monissa muissakin luottamustehtävissä. Hän on Kallion Kokoomuksen Naisten puheenjohtaja 1999–2001, Väestöliiton hallituksen jäsen ja varapuheenjohtaja 1988–2001, Alli Paasikiven Säätiön hallituksen jäsen sekä Helsingin kaupungin liikepalvelulautakunnan ja Helsingin Tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvoston jäsen.

Kaija Hasusen siunaustilaisuudessa 16.1. Helsingin Hietaniemen uudessa kappelissa rovasti, Marttaliiton pääsihteeri ja Martat-lehden päätoimittaja Marianne Heikkilä lausui: ”Muistamme tänään Marttaliiton kunniajäsenen Kaija Hasusen merkittävää vaikutusta ja visionäärisyyttä järjestössämme kaikille avoimen kotitalousneuvonnan, ravitsemustiedon ja -kasvatuksen vahvistamisessa ja yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa. Kunniajäsen, puheenjohtaja, tohtori ja lukuisissa luottamustoimissa vaikuttanut Hasunen korosti marttajärjestön tehtävää olla osa elinikäistä koulutusta ja jatkuvaa oppimista. Hän piti erityisen tärkeänä järjestön modernisointia ja kehittämistä entistä vaikuttavammaksi ja kantaaottavammaksi. Kaija oli niitä naisia, jotka uskovat periaatteeseen ’Saa kun tahtoo, voi kun viitsii’. Me kiitämme siitä, että sinä Jumala annoit hänelle lahjojasi tätä elämää ja tulevaa varten. Kiitos, että saimme tuntea hänen kanssaan yhteyttä, joka ulottuu sukupolvien yli.”


Katso myös: Kaija Hasunen Marttaperinne-sivuilla.