|

|

Marttaliitto ja Finlands Svenska Marthaförbund esittävät Naisjärjestöjen Keskusliiton puheenjohtajaksi kansanedustaja Saara-Sofia Siréniä

Naisjärjestöjen Keskusliiton perustajajäsenet Marttaliitto ja Finlands Svenska Marthaförbund esittävät Naisjärjestöjen Keskusliiton puheenjohtajan tehtävään kansanedustaja Eva Biaudetin kausien tultua täyteen kansanedustaja Saara-Sofia Sireniä. Ehdokkaan asettajina ovat myös Suomen Voimisteluliitto, Kokoomuksen Naisten Liitto, Syömishäiriöliitto – SYLI ja Plan International Suomi.

– Saara-Sofialla on näyttöjä sitoutumisesta naisten aseman edistämiseen sekä kyvystä tehdä rajat ylittävää yhteistyötä. Se on tuonut myös tuloksia. Meidän on luontevaa tukea puheenjohtajaksi ehdokasta, joka on tehnyt yhteistyötä tasa-arvon eteen erilaisissa rooleissa ja eri taustaisten tahojen kanssa, Marttaliiton pääsihteeri Marianne Heikkilä kommentoi.

– Arvostamme Saara-Sofian monipuolista taustaa sekä yhteistyökykyä. Hän on osoittanut olevansa väsymätön tasa-arvon puolustaja. Olemme ylpeitä voidessamme esittää Saara-Sofiaa NJKL:n johtoon, Voimisteluliiton puheenjohtaja Kaisa Vikkula sanoo.

– Olen erittäin otettu jo ehdokasasettelun yhteydessä saamastani laajasta tuesta tähän kovasti arvostamaani tehtävään. Taustani on järjestötyössä ja tasa-arvon eteen olen tehnyt töitä myös koko poliittisen urani ajan. Naisjärjestöjen Keskusliiton puheenjohtajana voisin hyödyntää vahvaa kokemustani niin järjestökentältä kuin yhteiskunnallisen vaikuttamisen ammattilaisena. Minua voi kuvata pitkän linjan järjestöaktiiviksi, jolla on kokemusta monipuolisista luottamustehtävistä lähes kahdenkymmenen vuoden ajalta. Olen toiminut myös lukuisten valtakunnallisten järjestöjen puheenjohtajana, Saara-Sofia Sirén toteaa.

Sirén on pitänyt kansanedustajan työssä esillä tasa-arvoteemoja ja ihmisoikeusasioita. Hän on profiloitunut erityisesti puoluerajat ylittävän yhteistyön edistäjänä ja toimii tälläkin hetkellä useamman naisten ja tyttöjen asemaa edistävän laajapohjaisen ryhmän puheenjohtajistossa Eduskunnassa.

Lue lisää ehdokkaasta

Naisjärjestöjen Keskusliiton puheenjohtaja- ja hallitusvaaliehdokkaat vuonna 2021

Naisjärjestöjen Keskusliiton sääntömääräinen vuosikokous järjestetään maanantaina 15.11.2021 klo 15.00 alkaen. Kokoukseen voi osallistua joko paikan päällä tai etäyhteydellä. Ilmoittautuminen avautuu lokakuun aikana.

Kokouksessa käydään myös puheenjohtaja- ja hallitusvaalit, joissa valitaan uusi puheenjohtaja sekä neljä (4) hallituksen jäsentä kolmivuotiskaudeksi 2022–2024 erovuoroisten tilalle.

Liiton sääntöjen 11 §:n mukaan hallituksen puheenjohtajan ja muun jäsenen toimikausi on kolme vuotta. Henkilö voi olla hallituksen jäsen yhtäjaksoisesti enintään kuusi vuotta.

Naisjärjestöjen Keskusliiton arvot ovat avoimuus ja yhdenvertaisuus, sukupuolten tasa-arvo, poliittinen ja uskonnollinen sitoutumattomuus, moniäänisesti yhteistyössä toimiminen ja rohkea kannanottaminen. Pyysimme ehdokkaita kertomaan, miten he ovat aiemmin edistäneet näitä arvoja, ja miten he edistäisivät niitä Naisjärjestöjen Keskusliiton hallituksessa.

Tutustu ehdokkaisiin.