|

|

Marttaliitto pahoittelee virheellistä tietoa – Marttojen juhlavuoden munat eivät ole ulkokananmunia vaan pienryhmäkanalan munia

Tänä vuonna Marttaliitto ja Finlands svenska Marthaförbund viettävät 120-vuotisjuhlavuottaan. Juhlavuoden pääruoka-aine on kananmuna, ja helmikuussa toimme kauppoihin oman Martta-kananmunarasian. Alun perin munien piti olla ulkokananmunia. Tiedonkatkoksen ja inhimillisen erehdyksen vuoksi kauppoihin päätyi kuitenkin pienryhmäkanalan eli virikehäkkikanalan munia.

Olemme tiedotteissamme, sosiaalisen median kanavissamme ja asiakaspalvelussamme virheellisesti kertoneet, että Martta-munat ovat ulkokananmunia. Todellisuudessa ne ovat siis pienryhmäkanalan munia. Näiden kananmunien tuotantomuodon leima kananmunassa on 3.

Marttaliitto pahoittelee virheellisestä tiedosta aiheutunutta epäselvyyttä ja mielipahaa.

Martta-kananmunat tulevat Janne Laaksosen isännöimästä kanalasta. Laaksosen kanala hyödyntää kiertotaloutta munantuotannossa ja rehu on tehty lähialueen tuottajien pelloilta tulevista viljoista. Pienryhmässä on muutama kymmen kanaa samassa tilassa. Ryhmä käyttäytyy luontaisesti ja rakentaa sosiaalisesti toimivan parven.

Lisätietoja