|

|

Marttaliitto SuomiAreenalla 15.–17.7.2019

Martat ja Takuusäätiö ovat mukana maanantaista keskiviikkoon SuomiAreenalla. Tule tekemään ja jakamaan oma talous- ja säästölupauksesi teltallemme Kansalaistorille. Kuulet, mitä eläminen maksaa ja saat mukaasi marttavinkkejä oman talouden hoitoon. Muista pistäytyä myös Lounais-Suomen Marttojen vohvelikioskilla. Ohjelman näet alta.

Tännäi siält – tääl puhutaa sun rahoistas!
16.7. klo 10–11, Puuvillan Kauppakeskus

Miten rakentaa taloudellisesti turvattua tulevaisuutta? Miten eläkeläinen tulee tulevaisuudessa toimeen? Onko kaikilla mahdollisuus säästää vai onko se vain hyväosaisten harrastus. Käteinen katoaa, maailma digitaalistuu. Miten pysyä mukana kehityksessä?

Keskustelua säästämisestä ja sijoittamisesta, maksuhäiriöistä ja eläkeläisten toimeentulosta. Tilastoihin ja tutkimuksiin perustuvia sekä arjen asiantuntijoiden ja kansalaisten väitteitä. Mukana rahoitusalan, Sitran, Porin kaupungin, velkaantuneiden ja Marttojen edustajia. Myös yleisö saa äänestää. Takuusäätiön ja Marttojen järjestämän keskustelun juontaa toimittaja Kirsi Alm-Siira. Tilaisuus striimataan.

Torivartti: raha-asiat haltuun

Taloustaitoja nuorille. Lavalla nuoret testaavat älypuhelimilla taloudellisia selviytymistaitojaan. Mukana Takuusäätiön toimitusjohtaja Juha Pantzar ja Marttojen 120-vuotisjuhlavuoden suojelija Eva Biaudet. Tilaisuuden juontaa Marttaliiton johtava asiantuntija Marjahelena Salonen.

Vapaaehtoiset arjen turvaajat
17.7. Eetun aukion lava klo 10–11

Keskustelemme vapaaehtoisten mahdollisuudesta lisätä arjen turvallisuutta. Miksi kannattaa olla mukana turvallisuuteen ja varautumiseen liittyvässä vapaaehtoistyössä? Mikä on järjestöjen rooli kokonaisturvallisuuden kentällä? Minkälaista aiheeseen liittyvää koulutusta järjestöt tarjoavat ja miten pääsen mukaan? Mitä on tulevaisuuden turvallisuusosaaminen? Mukana Martat, Naisten Valmiusliitto ja Sotilaskotiliitto. Haastateltavina järjestöjen vapaaehtoisia ja asiantuntijoita.

Pistäydy myös Marttojen vohvelikioskilla

LOUNAIS-SUOMEN MARTAT
Marttojen vohvelikahvila, Valtakatu 7 C, Pori
Avoinna 15.–20.7. klo 10–22.

Vohveleita makeilla ja suolaisilla täytteillä, kahvia ja virvokkeita. Vohveleita myös gluteenittomina ja maidottomina. Jäsenkortilla martoille alennusta vohveleista.