|

|

Marttaliittoon valittu kaksi asiantuntijaa perhevapaiden ajaksi

Marttaliiton STEA-rahoitteiseen Lapsiperheiden arjen tukeminen -toiminnan perhevapaan sijaiseksi on valittu restonomi (YAMK), ammatillinen opettaja Päivi Kaipainen. Marttaliiton ja Takuusäätiön yhteiseen STEA-rahoitteiseen Kestävät talouspolut -hankkeen perhevapaan sijaiseksi on valittu kotitalousopettaja (KM) Elli Pölhö.

Päivi Kaipainen on viimeksi työskennellyt Osaamista ja osallistumista – lapset ja nuoret mukaan tekemään kestävämpää ruokakulttuuria -hankkeessa projektipäällikkönä. Päivi on toteuttanut lisäksi kotitalouden kursseja lapsi-, aikuis- ja senioriryhmille. Hän on työskennellyt vuosia myös henkilöstöravintoloissa mm. ravintolapäällikkönä. Päivi on kestävän ja vastuullisen ruoan asiantuntija, hän on innostunut ruoka-alan ilmiöistä ja trendeistä ja hänelle on tärkeää lasten ja nuorten osallisuuden vahvistaminen.

– Olen innoissani uudesta tehtävästäni Lapsiperheiden arjen tukeminen -toiminnassa Marttaliitossa. Intohimoni on kehittää ja luoda uusia tapoja toteuttaa ruoka- ja ravitsemusasioita, jotka tukevat arjen kokonaisvaltaista hyvinvointia ja vastuullisia valintoja. Sidosryhmäyhteistyön, lapsiperheiden osallisuuden ja yhdessä tekemisen kulttuurin myötä haluan olla mukana tukemassa lapsiperheiden hyvinvoinnin arkea, toteaa Kaipainen.

Elli Pölhö on työskennellyt kevään 2023 Marttaliitossa kotitalousneuvonnan harjoittelijana ja tehnyt monipuolisesti neuvontaan ja viestintään liittyviä tehtäviä. Elli on vetänyt myös lasten kursseja Vermon ravikoululla ja tehnyt opintojensa aikana aktiivisesti erilaisia tehtäviä ainejärjestössä.  Gradussaan hän tutki, millaisia tieto- ja viestintäteknologisia keinoja erilaiset kotitalousalan organisaatiot ja yksittäiset toimijat hyödyntävät kotitalousviestinnässään ja kuinka näitä voitaisiin käyttää apuna tulevaisuuden virtuaalisten oppimisympäristöjen luomisessa. Elli on opinnoissaan myös hieman perehtynyt erityispedagogiikkaan.

– On hienoa päästä jatkamaan töitä Marttaliitossa syksyllä. Martat on järjestönä tunnettu ja luotettava, ja toiminta on tullut minulle harjoittelun myötä tutuksi. Kestävät talouspolut -hankkeessa pääsen tekemään neuvontatyötä ja kehittämään uusia toimintatapoja ja välineitä ekososiaalisen talousneuvonnan tueksi. Odotan innolla yhteistyötä Takuusäätiön ja piirien kanssa. Uudet työtehtävät sekä niiden mukanaan tuomat mahdollisuudet tulevat varmasti olemaan erittäin antoisia ja opettavaisia, iloitsee Pölhö.

Valtakunnallinen Lapsiperheiden arjen tukeminen -toiminta tähtää pikkulapsiperheiden arjen taitojen vahvistamiseen yhdessä tehden ja oppien. Toiminnassa järjestetään käytännönläheisiä ruokakursseja, luentoja ja neuvonnallisia kotikäyntejä. Kestävät talouspolut -hankkeessa vahvistetaan taloudellisesti haavoittuvassa tilanteessa olevien ihmisten taloudellista toimintakykyä, arjen ja talouden hallintaa sekä osallisuutta ja yhteiskehitetään ekososiaalisen talousneuvonnan toimintatapoja ja välineitä kertoo neuvonnan johtaja Teija Jerkku.

Päivi Kaipainen aloittaa tehtävässä 14.8.2023 ja sijaisuus kestää 31.12.2023 asti. Mikäli STM myöntää vuosittaisen rahoituksen, työsuhdetta jatketaan 31.8.2024 asti. Elli Pölhö aloittaa tehtävässä 14.8.2023 ja sijaisuus kestää 28.2.2024 asti.

Lisätietoja

Neuvonnan johtaja Teija Jerkku, teija.jerkku@martat.fi, 050 342 0585