|

|

Marttatoiminnan lähtökohtana on edelleen turvallisuus

Suomen hallituksen 5.5.2020 tekemien linjausten mukaan virustilanteen vuoksi tehtyjä rajoituksia aletaan vähitellen purkaa toukokuun puolivälistä lukien. Yrityksissä ja järjestöissä odotetaan nyt viranomaisten tarkempia toimintaohjeita kärsimättömästi.

Epidemia ei suinkaan ole vielä ohi ja rajoitusten varovaisesta purkamisesta huolimatta viranomaiset suosittelevat edelleen välttämään tarpeettomia kokoontumisia, matkustamista sekä ryhmäharrastustoimintaa viruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Samoin yli 70-vuotiaita kehotetaan edelleen välttämään kaikkia fyysisiä kontakteja. Tämä suositus koskee mittavaa osaa jäsenistöstämme.

Marttaliitto tukee omilla menettelyillään viranomaisten toimintaa ja pyrkii ehkäisemään viruksen leviämistä.

Marttaliitto ohjeistaa, että

  • touko-heinäkuulle suunnitellut marttayhdistysten kokoukset, tapaamiset, kurssit ja muut tilaisuudet siirretään tai perutaan, ellei niitä kyetä järjestämään etäyhteyksin,
  • marttayhdistykset kokeilevat rohkeasti erilaisia mahdollisuuksia järjestää yhdistysten omia ja yhdistysten yhteisiäkin tilaisuuksia ja pitää yhteyttä jäsenistön kesken tietoverkkoja käyttäen. Yhdistykset voivat nojautua Martta-Liven sisältöihin, joita tuotetaan Martat vinkkaa -Facebook-sivulle sekä Martta-akatemiaan, sekä muihin liiton palveluihin verkossa, somessa ja chatissä. Yhdistykset saavat toimintoihinsa tukea myös liiton verkkosivuilta, erityisesti Yhdistyskanavalta (www.martat.fi/yhdistyskanava),
  • marttapiirit seuraavat viranomaisten ohjeistuksia ja käynnistävät palveluitaan annettavia turvamääräyksiä noudattaen,
  • liiton ja piirien kokoukset ja koulutukset toteutetaan etäyhteyksin,
  • muiden tahojen järjestämiin tilaisuuksiin osallistutaan vain etäyhteyksin,
  • järjestön työntekijät tekevät edelleen työnsä lähtökohtaisesti etätyönä, mikäli se on mahdollista.

Ohjeet ovat voimassa toistaiseksi. Seuraamme tilanteen kehittymistä ja viranomaisohjeita ja annamme niiden perusteella tarvittaessa uusia ohjeita.