|

|

MARTTAYHDISTYKSILLE TARKOITETTU HAKU KOTOUTUMISEN TUKEMISEEN VUONNA 2019

MARTTAYHDISTYKSILLE TARKOITETTU HAKU KOTOUTUMISEN TUKEMISEEN VUONNA 2019 ON NYT AUKI

https://my.surveypal.com/KESTI-haku-marttayhdistyksille-2019

Yllä olevan linkin takaa löytyy 15.12. saakka auki oleva SurveyPal-lomake, jolla marttayhdistykset voivat hakea tukea nuorten maahanmuuttajien kanssa tehtävään toimintaan. Kyseessä voi olla kerhotoiminta tai muu tapahtumien sarja, tai yksittäinen tapahtuma kuten kierrätystapahtuma tai Ravintolapäivä. Rahaa on haettavana yhteensä 4000 euroa ja se jaetaan 100-800 euron avustuksina riippuen toimintakertojen määrästä ja sisällöstä. Mikäli hakemus hyväksytään, Marttaliitto korvaa yhdistykselle / yhdistyksen vastuuhenkilölle mm. materiaali- ja matkakuluja sovitusti kuitteja vastaan tapahtuman / tapahtumasarjan jälkeen. Ilmoitamme rahanjaosta vuoden loppuun mennessä.

KESTIN OPINNOLLISTAMINEN JA KESTIIN TULEVAT AINEISTOT

Ammattilaisen vetämän Kesti-kurssisarjan perusrakenne on seuraava:

  1. Syö hyvää: Lautasmalli, ruokarytmi ja puoli kiloa kasviksia päivässä.
  2. Arkiruoka on järkiruokaa: Sesongin raaka-aineet, lähiruokaa lautaselle.
  3. Kestävästi keittiössä: Kotiruokaa edullisesti, ei hävikille.
  4. Kokataan kotona: Ostanko vai teenkö itse, ruokaa arkeen ja juhlaan. (5.-6. Satolaatikon perustaminen ja hyödyntäminen, vain osa kurssisarjoista)

Aineistot valmistuvat 1.1.2019 mennessä. Ne tulevat sisältämään

  1. Opetus- ja kurssisuunnitelmat
  2. Jokaiselle opetuskerralle kurssiaineistot/ruokaohjeet
  3. Kotitehtävät opintoja suorittaville
  4. Arviointilomakkeet (asiantuntija ja itsearviointi)
  5. Palautelomakkeen kurssilaisille

Kurssin ohjaaja luo omat tunnukset Sivisverkkoon ja vie sinne kurssin ja kurssilaisten tiedot. Tunnusten luominen tapahtuu omilla pankkitunnuksilla (Siviksen sivuille pääset TÄSTÄ). Tarvittaessa ohjeistusta antaa Marjahelena Salonen. KESTI-opetussuunnitelma ja Open Badge löytyvät Sivisverkosta 9.11. alkaen.

RAPORTOINTI

Raportointi Marttaliittoon tehdään neuvonnan tilastoinnin kautta kurssisarjoittain. Ohjelmaan on luotu jokaiselle piirille oma suunnitelma (löytyy nimellä Piirin nimi + Kesti). Täytä kurssisarjan tiedot ohjelmaan ennen siihen liittyvän laskun lähettämistä. Laskutuslomake löytyy intrasta Kestin kohdalta.

Yhteyshenkilö:

Terhi Lindqvist, kehittämispäällikkö, kansainvälinen toiminta ja vaikuttamistyö, Marttaliitto ry puh.050 516 9412 | www.martat.fi

Development Manager, International Affairs and Advocacy Work, the Martha Association, tel. +358 50 516 9412 | www.martat.fi/in-english