|

|

Marttojen 120-vuotisjuhlajumalanpalveluksessa kohdataan turun tuomiokirkossa

Marttojen juhlajumalanpalvelus järjestetään Turun Tuomiokirkossa sunnuntaina 8.9. klo 10 osana järjestön 120-vuotisjuhlavuotta.

Juhlajumalanpalveluksessa ovat mukana Marttaliitto, Marthaförbundet sekä Turun Tuomiokirkkoseurakunta ja Åbo svenska församling.

Juhlajumalanpalveluksessa liturgina toimii rovasti, martta Hilkka Olkinuora, saarnaajana Marttaliiton pääsihteeri Marianne Heikkilä sekä avustavana pappina kirkkoherra Mia Bäck sekä kappalainen Mika Mäntyranta. Messun eri palvelutehtävissä toimivat vapaaehtoiset martat.

Kanttorina toimii Jukka Pietilä, urkurina Markku Hietaharju. Kamarikuoro Novaa johtaa Jukka Pietilä, Marttakööriä Turust! johtaa Arja Lyly, Mieskuoro Naskaleita johtaa Tommi Saalas. Trumpetisteina Megumi Nakazawa ja Antti Räty.

Kolehti kerätään Marttajärjestön työhön kotimaan lapsiperheiden tukemiseksi.

Jumalanpalveluksen jälkeen tarjotaan kirkkokahvit Tuomiokirkon edessä olevalla aukiolla. Pukeudu siis lämpimästi ja sään mukaan.

Jos et pääse paikalle Turkuun, voit seurata tilaisuutta suorana lähetyksenä Yle TV1:n sekä Ylen Radio 1:n ja Vegan välityksellä. Tilaisuus on katsottavissa suoratoistona myös virtuaalikirkko.fi -palvelun kautta osoitteessa http://www.virtuaalikirkko.fi/

Marttanukkenäyttely Galleria Brinkkalassa

Jumalanpalveluksen vieraat voivat myös käydä tutustumassa Turun Marttayhdistyksen ja Turun Museokeskuksen yhdessä järjestämään ja avattavaan nukkenäyttelyyn.

Näyttelyn avajaiset ovat 8.9. klo 12 kutsuvieraille, jonka jälkeen klo 12.30 -13.00  näyttely avautuu suurelle yleisölle ja on auki sunnuntaihin klo 18 saakka. Varsinainen näyttely on avoinna 10.09. – 13.10.2019 ti-su klo 10-18. Paikka on Brinkkalan Galleria, Vanha Suurtori 3, Tuomiokirkon läheisyydessä.


Lisätietoja

www.martat.fi/juhlajumalanpalvelus

Marianne Heikkilä
Marttaliitto, pääsihteeri
050 3751195
marianne.heikkila@martat.fi

Mika Mäntyranta
Turun Tuomiokirkon kappalainen, rovasti
jumalanpalveluselämä
Turun tuomiokirkkoseurakunta
puh. 040 3417 109
mika.mantyranta@evl.fi

Lisätietoja nukkenäyttelystä: tia.takala@turku.fi