|

|

Marttojen Garderobi kannustaa vastuullisiin vaatevalintoihin

Vaatevallankumous-päivää vietetään 24.4.2015 Bangladeshin Rana Plaza -tekstiilitehdasrakennuksen romahtamisen vuosipäivänä; kaksi vuotta sitten yli 1000 ihmistä kuoli ja yli 2000 ihmistä loukkaantui. Myös Martat ovat mukana Vaatevallankumous-päivässä ja järjestävät eri puolilla Suomea tuunaus-, kierrätys- ja korjaustapahtumia.

Vaatevallankumous-päivä kannustaa kaikkia pohtimaan tekstiilien kuluttamista ja tekstiilijätteen vähentämistä sekä tekemään vastuullisia vaatevalintoja. Vaatevallankumouksen tavoitteena on lisätä vaateteollisuuden vastuullisuutta ja korostaa, että kuluttajat ovat kiinnostuneita vaatteiden alkuperästä. Vaatevallankumous haastaakin ihmiset kysymään ”Kuka minun vaatteet on tehnyt” ja osoittaa, että vaatteen alkuperäasioista halutaan tietää enemmän. 

Suomalaiset hankkivat uusia vaatteita ja kodintekstiilejä noin 13 kg henkilöä kohti vuodessa. Suomessa syntyy tekstiilijätettä vuodessa noin
10 kg henkeä kohden. Kaatopaikoille päätyy paljon myös kierrätyskelpoista vaatetta.  

Marttapiirien Garderobi-tapahtumien ja luentojen tarkat ajat sekä paikat löytyvät Marttailu-sivuilta.

Martat ovat mukana Garderobi-teemalla myös SuomiAreenalla heinäkuussa. Marraskuussa 14. ja 15.11. Martat viettävät Vaatteidenvaihtopäivää ympäri Suomen.

Marttojen Garderobi-yhteistyökumppaneina ovat Finlands svenska Marthaförbund, Husqvarna Viking ja Pfaff -maahantuoja VSM Finland, Globe Hope ja 4H.

Lisätietoja: 
Marttaliitto ry

Huom! Viikolla 16
Teija Jerkku
kehittämispäällikkö
050 342 0585
teija.jerkku@martat.fi

Huom! Viikolla 17
Terhi Lindqvist
kehittämispäällikkö
050 5169412
terhi.lindqvist@martat.fi


Marttaliitto ry

Martat on kansalaisjärjestö, joka edistää kotien ja perheiden hyvinvointia ja kotitalouden arvostusta. Järjestö antaa jäsenilleen taitoja ja valmiuksia vaikuttaa omassa elinympäristössään ja yhteiskunnassa. Marttaliitto suunnittelee järjestön toimintaa ja julkaisee kotitalouksia varten ruokaan, ravitsemukseen, puutarhanhoitoon, ympäristöön, kodin talouteen ja kodinhoitoon liittyvää aineistoa. Marttaliittoon kuuluu 16 piiriä, joissa kotitalous- ja puutarhaneuvonnan ammattilaiset järjestävät opetusta ja kursseja. Marttojen kotitalousneuvonta tavoitti vuonna 2014 lähes 140 000 henkilöä. Marttayhdistyksiä on 1300 ja niissä lähes 48 000 jäsentä. Yhdistykset kokoontuvat marttailtoihin kotitalouskurssien, kädentaitojen, luentojen ja opiskelun merkeissä. https://www.martat.fi