|

|

Marttojen joulunumero 6/2016 on ilmestynyt

Joulunumeromme tempaa sinut mukaan todelliselle marttojen jouluretkelle. Saat tietoa, opit uusia taitoja, luet mielenkiintoisia juttuja ja tietenkin – hetket lehtemme parissa ovat ihana arjen elämysmatka. Tule mukaan – joulutarinat ovat luettavissa myös digiversiona.

Tunnelmallisella Krapihovin tilalla Tuusulassa valmistaudutaan adventtiaikaan. Marttaliiton kunniapuheenjohtajan Salme Holma kertoo, millaista oli joulun vietto kotitilalla ennen, ja miten perinteitä vaalitaan tänään.

Salme Holma kannustaa jokaista marttaa mukaan luottamustehtäviin. Hänelle itselleen järjestötoiminnassa hankitut taidot ovat olleet tärkeitä koko elämää ajatellen.

Kinkku, kotikalja, piimäjuusto, rosolli… Tämän jouluaterian valmisteluissa mutkia ei oikaista. Ruoat valmistetaan rauhassa, pitkän kaavan mukaan, kuten ne toivottavasti myös nautitaan. Perinteisten jouluruokien valmistus on melko yksinkertaista, mutta se, mitä tarvitaan, on aika. Tarjottavien maku ja rakenne tekeytyvät juuri oikeanlaisiksi, kun aineksia kohotetaan, haudutetaan, imellytetään ja paistetaan hartaudella.

Ruokajutussa on käytetty Marttaliiton kunniapuheenjohtajan Salme Holman perinnereseptejä vuodelta 1968. Nämä maut kuuluvat myös Ravintola Krapihovin joulupöytään.

Martat-lehti paljastaa pölykoiran ytimen! Mitä on pöly? Mistä se tulee ja miksi siitä ei pääse ikinä eroon? Onko pölypunkki totta? Mikä on martan minimi siivouksen suhteen?

Elämä kuljetti Lianan, Glorian ja Päivin Kinahmoon, Pohjois-Karjalaan. Oli helppo kotiutua, kun kylällä toimi marttayhdistys. Kinahmon Marttayhdistyksessä jokainen kokee olevansa tervetullut, ja muualta muuttaneet ovat tuoneet omat ideansa ja osaamisensa marttatoimintaan.

Kukat kuuluvat jouluun. Istuta amaryllis asetelman keskelle ja seuraa, kuinka sipulista kehittyy komea kukka. Havuja, lehtiä ja oksia sisältävän ruukun ilme muuttuu joulua odotellessa, kun vaihdat välillä leikkokukkia tuoreisiin.

Joulun Martat 6/2016 -lehti luettavissa myös digiversiona >>>