|

|

Marttojen juhlavuodessa on Martta-munaa!

Vuonna 2019 Marttaliitto ja Finlands svenska Marthaförbund juhlivat 120-vuotisjuhlavuottaan. Juhlavuoden pääruoka-aineeksi on valittu kananmuna. Martta-munat tulevat myyntiin kauppoihin helmikuussa 2019.

Kananmuna on uskomattoman monipuolinen ja siksi hyvin marttamainen tuote. Se sopii mainiosti leivontaan, salaatteihin, pääruokiin ja pikkutarjottaviin. Munasta voi hyödyntää kaiken. Sitä voi käyttää ruoanlaiton lisäksi esimerkiksi puutarhan -ja kauneudenhoitoon sekä askarteluun.

– Kananmunalla on tärkeä rooli historiassamme. 1900-luvun alussa Marttajärjestö näki kanojen kasvatuksen mahdollisuutena lisätä yhteisöllisyyttä, naisten oman elannon kerryttämistä ja sitä kautta myös tasa-arvoa kodeissa. Munien myynnillä emännät saivat omaa rahaa, jolla pystyivät toteuttamaan parannuksia ja tulevaisuuden toiveitaan, kertoo juhlavuoden koordinaattori Micaela Röman.

Juhlavuoden kunniaksi Munax Oy tuo kauppoihin myyntiin helmikuusta 2019 alkaen Martta-munia.

– Yhteistyö Marttojen kanssa on meille kunnia-asia. Martat edistävät kotimaisen ruoan arvostusta, aivan kuten mekin. Kananmunamme tulevat aina suomalaisilta tiloilta, kertoo Munax Oy:n markkinointi- ja viestintäjohtaja Lisa Savola.

Jokaisen kannattaa pyytää Laitilan Kanatarhan ruskeita Martta-munia omaan lähikauppaan myyntiin. Munax Oy maksaa jokaisesta myydystä rasiasta 5 senttiä takaisin Marttojen tekemän työn hyväksi. Laitilan Kanatarha on Munax Oy:n kananmunissa käyttämä tuotenimi.


Lisätietoja