|

|

Marttojen ohjeilla valmistuu leivonnaiset arkeen ja juhlaan – edullisesti, kestävästi ja hävikki huomioiden

Halusitpa leipoa perinteisiä korvapuusteja, hapanjuurileipää, gluteenittomia sämpylöitä tai komean kakun juhlapöytään, Martat – Leivontakirjan (Gummerus) ohjeilla se onnistuu. Joka kodin perusteos sisältää taatusti toimivia suolaisia ja makeita ohjeita. Mukana on perinteisiä ja päivitettyjä klassikoita sekä gluteenittomia ja vegaanisia leivonnaisia.

Laadukas leivonnan perusteos innostaa aloittelevia kotileipureita. Selkeiden ohjeiden ja herkullisten kuvien avulla pääsee leipomisen makuun, vaikka jauhopeukalo vielä kaipaisikin harjoitusta. Runsaat vinkit, muunteluideat ja raikkaat nykypäivän reseptit antavat inspiraatiota kokeneemmallekin leipojalle. Teos sisältää myös infoa kotileipurille hyödyllisistä raaka-aineista, välineistä, mitoista ja painoista sekä leivonnaisten säilytyksestä.

Martat – Leivontakirjan on kirjoittanut Marttaliitossa ruoka- ja ravitsemusasioiden kehityspäällikkönä työskentelevä Emmi Tuovinen. Hän on koulutukseltaan kotitalouden ja luokanopettaja sekä ravitsemusasiantuntija. Kotona Emmi on perheenäiti ja tietysti harrastunut kotileipuri. Emmin keittiössä valmistuu viikoittain hapanjuurileipää ja muita leivonnaisia erityisesti juhliin sekä sesonkien mukaan. Kirjan valokuvat on ottanut Elvi Rista.

Tilaa kirja Martanpuodista