|

|

Marttojen parhaat villasukat -kirja kaupoissa viikolla 36

Marttojen parhaat villasukat -kirja (WSOY) on julkaistu ja kaupoissa. Kirjan ohjeet perustuvat Jokamartan juhlasukka -suunnittelukilpailuun, jonka Marttaliitto ja Novita järjestivät syksyllä 2018. Kirja on esittelyssä ja myynnissä Marttatori-tapahtumassa Helsingin Senaatintorilla 14.9.

Jokamartan juhlasukka -kilpailun tavoitteena oli etsiä uusi sukkamalli 120 vuotta täyttävän marttajärjestön kunniaksi. Kilpailun voitti Salla Hiltunen sinivalkeilla sukilla, joiden ohje julkaistiin Martan vuosi -juhlalehdessä tammikuussa 2019.

Kilpailuun tuli runsaasti hyviä ehdotuksia ja sukissa oli käytetty paljon taitoa ja luovuutta. Monen kilpailuun tulleen sukkaparin kohdalla joku raadin jäsenistä huokaisi, että tällaiset minäkin haluan. On hienoa, että nämä upeat sukat on nyt koottu yksiin kansiin, toteaa kirjan toteutuksesta Marttaliiton osalta vastannut kansalaistoiminnan johtaja Reija Salovaara.

Kaikki kirjan 30 sukkaparia ovat eri-ikäisten ja eri puolilla Suomea asuvien marttojen suunnittelemia. Selkeistä ohjeista löytyy neulottavaa niin ensikertalaiselle kuin taitavalle puikonheiluttajalle. Kauniisti kuvitettu kokonaisuus perehdyttää lukijansa eri käsityötekniikoihin ja tuo iloa pitkäksi aikaa. Kirjaa on saatavilla hyvin varustetuista kaupoista sekä yleisimmistä kirjakaupoista.

Lisätietoa