|

|

Marttojen Pop up -tapahtumat viikolla 46

Martat kutsuvat kaikki mukaan Pop up -tapahtumiin. Martat järjestävät viikolla 46 kaikille avoimia tapahtumia, joissa teemoina ovat: harkitse, korjaa ja kierrätä, luonnonmateriaalien käyttö koristeissa, leikkokukkien hoito sekä vuoden nimikkokasvien tyrnin ja sipulin käyttö.

Martat haluavat antaa ihmisille hetkiä ja tilanteita, joissa kohdata toisia, tehdä yhdessä ja jakaa onnistumisen iloa. Marttojen Pop up -tapahtumiin on mukava ja helppo tulla toimimaan ja viihtymään. 

Pop up -tapahtumia järjestävät vapaaehtoiset martat eri puolella Suomea viikon 46 aikana. Aiheitamme  ovat: 

Kässämarttojen ja kv-marttojen (kansainväliset martat) Garderobi

  • Tapahtumissa herätellään miettimään omia vaatevalintoja jo hankinta vaiheessa, missä ja kuka on ommellut vaatteeni, onko materiaali kestävä ja pestävä? Lisäksi kerrotaan miten vaatteiden oikealla hoidolla voi pidentää niiden käyttöikää ja kuinka uudelleen käytöllä ja tuunauksella saa uudistettua vaatekaappia.
  • Joissakin tapahtumissa on myös avoimia vaateidenvaihtopäiviä, joissa tuot tullessasi sinulle tarpeettoman vaatteen ja viet uuden löydön mennessäsi.
  • Näin toimien tähtäämme tekstiilijätteen vähentämiseen. Tekstiiilijätettä ei saa ensi vuoden alusta enää viedä kaatopaikalle.

Puutarhamarttojen Kukka-asetelmat ja leikkokukat

  • Puutarhamartat näyttävät, miten luonnonmateriaaleista syntyy kauniita koristeita ja miten leikkokukat saadaan kestämään.

Ruokamarttojen Vuoden nimikkokasvit: tyrni ja sipuli

  • Suomessa viljellään lähes 20 erilaista sipulityyppiä ja sipuli kuuluu miltei joka kokin keittiöön. Martat kertovat tapahtumassa vuoden 2015 vihanneksesta, sipulista ja sen käytöstä.

Pop up -tapahtumissa voi tutustua tämän päivän marttailuun ja marttojen yhdistystoimintaan. Tapahtumissa voi myös liittyä Marttoihin.

Tapahtumista saa parhaiten tietoa oman alueen martoilta, Marttapiiristä.
Garderobi-tapahtumat liitetiedostona.


Lisätietoja: 

Pirkko Elomaa-Vahteristo
järjestöpäällikkö
+358 50 374 3145
pirkko.elomaa-vahteristo(at)martat.fi