|

|

Marttojen sienipäivää vietetään metsän antimia keräillen

Marttojen valtakunnallista sienipäivää vietetään perinteisesti elokuun viimeisenä lauantaina. Sienipäivä 27.8. käynnistää myös Marttojen sieniviikon, joka jatkuu 4.9. saakka. Tänä aikana marttapiirit ja marttayhdistykset järjestävät eri puolilla Suomea sieninäyttelyjä, -retkiä ja -ruokakursseja. Joihinkin tapahtumiin voi osallistua myös verkon kautta.

Elokuun alun sienisadot lupailivat hyvää sienisyksyä, mutta kuivuuden takia sato on nyt monin paikoin hyvin vaatimaton, jopa lähes olematon. Martat järjestävät kuitenkin sienipäivän tapahtumia. Paikkakunnilla, joilta löytyy sieniä, järjestetään sieninäyttely. Jos sieniä ei ole, marttapiirien asiantuntijat antavat vinkkejä omenien, marjojen ja kasvisten käyttöön ja säilöntään.

Metsään kannattaa mennä

Marttayhdistykset järjestävät sieniretkiä myös yhteistyössä Suomen Ladun paikallisyhdistysten kanssa. Sienien puuttuessa voidaan poimia metsän muita antimia. Mustikkaa on vielä metsissä, ja puolukkasato kypsymässä. Metsään kannattaa mennä, vaikka poimittavaa ei löytyisikään, sillä luonnossa oleskelu tekee hyvää!

Marttojen Retki sienimetsään 25.8. klo 11

Facebookin Martat vinkkaa -sivun suorassa lähetyksessä pääset mukaamme sienimetsään. Tule mukaan tutkimaan metsän sienitilannetta. Retkellä tutustutaan sienten keräämiseen ja ruokasieniin, pohditaan millaisesta maastosta sieniä kannattaa etsiä ja mitä on hyvä ottaa huomioon, kun liikutaan maastossa. Sienioppaana toimii kotipuutarha- ja ympäristöasiantuntija Maarit Sallinen-Uusoksa Pohjois-Karjalan Martoista.

Katso lähialueesi tapahtumat

Marttapiirien järjestämät tapahtumat löytyvät listattuna Valtakunnallisen sienipäivän verkkosivulta: www.martat.fi/valtakunnallinen-sienipaiva.

Lisätietoa

  • Tapahtuman kotisivut ja tapahtumalistaus: martat.fi/valtakunnallinen-sienipaiva
  • asiantuntija Tiina Ikonen, tiina.ikonen@martat.fi, 050 339 4262
  • kehittämispäällikkö Emmi Tuovinen, emmi.tuovinen@martat.fi, 050 308 9434
  • viestintäpäällikkö Joonas Jylhä, joonas.jylha@martat.fi, 050 331 2978
  • Lisätietoja tapahtuman kotisivuilla: suomenluonnonpaiva.fi