|

|

Marttojen uusimman podcast-jakson teemana on energiansäästö

Huushollin energian käyttö on otettava nyt tarkasteluun, pohtivat Marttaliiton asiantuntijat uusimmassa Kestävästi arjessa -podcastin jaksossa. Keskustelukolmikko kehottaa vetämään villasukat jalkaan, sillä asumislämpötila on tehokkain tapa vähentää kotien energiankulutusta. Merkittäviä säästöjä saa aikaan myös lyhentämällä suihkussa käytettyä aikaa.

Kestävästi arjessa –podcastissa äänessä ovat Marttaliiton kehittämispäälliköt Salka Orivuori, Emmi Tuovinen ja Maija Soljanlahti. Uusimmassa jaksossa vieraana on asuinrakennusten energia-asiantuntija Teemu Kettunen Motivasta. Jaksossa jutellaan muutoksista, joita keskustelijat ovat tehneet lapsiperhearjessaan säästääkseen energiaa. He keskustelevat myös, milloin on paras aika pestä energiatehokkaasti pyykkiä ja miksi erityisesti sähkön käytön ajoitusta kannattaa nyt miettiä. Kaikkien tehtävä on osallistua energiansäästötalkoisiin, jotta energiaa riittää joka talouteen läpi talven. 

Martat eivät kuitenkaan halua ankeuttaa tai vaarantaa turvallisuutta säästämällä väärästä kohdasta: rakennukset voivat kärsiä liiallisesta kylmänä pidosta ja pimeässä kompuroi helposti. Hyvinvointi ja hyvä mieli vaatii lämpöä, leipomisharrastuksen toteuttaminen uunia ja koristevalot tuovat turvallista tunnelmaa koteihin.  

Miten energiaa voi säästää ilman, että asumismukavuus kärsii? Teemu Kettunen neuvoo, mistä kannattaa lähteä liikkeelle, kun suunnittelee oman kodin energiatehokkuus- tai lämmitysremonttia. Kannattaako ryhtyä heti toimeen ja miksi suunnittelussa kannattaa huomioida myös muut lähiaikojen remonttitarpeet? 

Kuuntele myös, miten Decarbon Home -tutkimuksessa asumiseen ja energiankulutukseen liittyvistä havainnoista päiväkirjaa pitäneet ihmiset ajattelevat energiansäästöstä! 

Kestävästi arjessa -podcastin 17 jakso on kuunneltavissa www.martat.fi/podcast -sivun kautta. Podcast löytyy myös Spotifystä ja iTunesista sekä YouTubesta, eli Martat-TV:stä. Tervetuloa kuulolle!