|

|

Marttojen valtakunnallinen sienipäivä käynnistää sieniviikot – Tule mukaan tapahtumiin ja osallistu sieniretkelle

Marttojen valtakunnallista sienipäivää vietetään tulevana lauantaina 28.8.2021, joka on myös Suomen luonnon päivä. Päivä käynnistää marttojen sieniviikot, jotka jatkuvat aina 12.9.2021 asti. Sienipäivän ja viikkojen aikana marttapiirit ja marttayhdistykset järjestävät eri puolilla Suomea sieninäyttelyitä, sieniretkiä ja sieniruokakursseja. Voit osallistua joihinkin tapahtumiin myös etänä verkon kautta.

Marttapiirien sienineuvojat tarjoavat tapahtumissa apua sienten tunnistamiseen. Sieninäyttelyissä opetellaan tunnistamaan, käyttämään ja säilömään hyviä ruokasieniä. Marttayhdistykset järjestävät avoimia sieniretkiä myös yhteistyössä Suomen ladun paikallisyhdistysten kanssa. Viimeaikaiset sateet ovat parantaneet sienitilannetta, esimerkiksi tatteja ja rouskuja on paikoin noussut runsaastikin.

Martat suosittelevat keräämään aina vain niitä syötäviä sieniä, jotka sienestäjä osaa varmasti itse tunnistaa. Sienestys kannattaa aloittaa tutustumalla sieniin kokeneemman sienestäjän kanssa. Hyvä tapa aloittaa onkin osallistua ohjatulle sieniretkelle. Sienet ovat terveellistä, monipuolista ja edullista ruokaa, ja sienimetsässä saat parasta hyötyliikuntaa.

Verryttele sienitaitosi ja lähde metsään -webinaari

Voit verrytellä sienisilmääsi jo etukäteen tutustumalla Martta-akatemiassa maksuttomaan sieniaiheiseen webinaariin. Webinaarissa Marttojen asiantuntija Heta Nykänen kertoo sienistä ja sienestyksestä. Opettelemme sienten yleisiä tuntomerkkejä ja tutustumme tatteihin, haperoihin, rouskuihin ja muihin hyviin ruokasieniin. Saat webinaarista myös ruokavinkkejä. Linkin webinaariin löydät tiedotteen lopusta.

Katso lähialueesi tapahtumat

Marttapiirien järjestämät tapahtumat löytyvät listattuna Valtakunnallisen sienipäivän verkkosivulta: www.martat.fi/valtakunnallinen-sienipaiva.

Orakkaat Facebookin Martta-livessä

Torstaina 2.9. Martat vinkkaa Facebook-sivun Martta-livessä on aiheena vuoden sieneksi valitut orakkaat. Samalla juhlistetaan 4.9. vietettävää Suomalaisen ruoan päivää.


Lisätietoa

  • Tapahtuman kotisivut ja tapahtumalistaus: martat.fi/valtakunnallinen-sienipaiva.
  • asiantuntija Tiina Ikonen, tiina.ikonen@martat.fi, 050 339 4262
  • kehittämispäällikkö Emmi Tuovinen, emmi.tuovinen@martat.fi, 050 308 9434
  • viestintäpäällikkö Joonas Jylhä, joonas.jylha@martat.fi, 050 331 2978
  • Löydät Martta-akatemian osoitteesta https://moodle.mmg.fi/martat.
    • Jos sinulla on jo Martta-akatemian tunnukset, voit siirtyä suoraan webinaariin tästä linkistä.
  • Lisätietoja Suomen luonnon päivästä tapahtuman kotisivuilla.