|

|

Mielipidekirjoitus: Nuoret kaipaavat konkreettisia neuvoja

Julkaistu Helsingin Sanomissa 18.6.2018

Meillä kaikilla on erilaisia taitoja, joista on hyötyä nuorelle. Mieti, ketä nuorta sinä voisit auttaa ja näin ehkäistä epävarmuutta, kömmähdyksiä ja ehkä myös yksinäisyyttä.

Aku Haapalinna kaipasi lastensuojelun piirissä oleville ja itsenäistyville nuorille kotitaloustaitoja (HS Mielipide 14.6.). Marttojen koti­talousasiantuntijat pitävät kursseja nuorille eri puolilla Suomea arjen taitojen ja asumisen tuen vahvistamiseksi. Tämän lisäksi monet muut ammattilaiset voivat työssään tukea nuoria käytännön taidoissa.

Myös meillä muilla aikuisilla on mahdollisuus ja velvollisuus auttaa nuoria arjen taidoissa. Nuori on pienten ja isojen kysymysten edessä: Kuinka vuokra- ja sähkösopimus tehdään ja ­mihin se velvoittaa? Pitääkö lattiakaivo putsata? Paljonko eläminen maksaa ja riittävätkö ­rahat?

Koulusta ja kotoa saadut perustiedot ja taidot eivät aina ole muistissa. Moni nuori kaipaa konkreettisia vinkkejä, neuvoja ja vierellä kulkemista. Sitä, että on joku, jolta voi kysyä.

Meillä kaikilla on erilaisia taitoja, joista on hyötyä nuorelle. Mieti, ketä nuorta sinä voisit auttaa ja näin ehkäistä epä­varmuutta, kömmähdyksiä ja ehkä myös yksinäisyyttä. Samalla voit itsekin oppia nuorelta. Myös martat haluavat kantaa vastuuta nuorten tukemisessa. Olemme luvanneet yhdessä Marthaförbundetin, Etelä-Suomen Maa- ja kotitalousnaisten ja Taitojärjestön kanssa opettaa 10 000 taitoa nuorelle. Pystytkö sinä auttamaan?

Teija Jerkku
neuvonnan johtaja

Hanna Viita
hankekoordinaattori

Marttaliitto