|

|

Miten tekstiilien poistaminen tulisi järjestää? Vastaa kyselyyn!

Kyselyn tarkoituksena on selvittää kuluttajien/kansalaisten käytäntöjä ja näkemyksiä vaatteiden ja kodintekstiilien kulutuksesta ja poistosta. Tutkimustietoa asiasta on vähän, joten vastauksesi on meille ensiarvoisen tärkeä. Vastaa kyselyyn 2.5.2013 mennessä. Vastaaminen kestää 15–20 minuuttia.

Tekstiilijätteen hyödyntäminen on toistaiseksi ollut vähäistä, vaikka tekstiilejä poistetaan käytöstä yhä enemmän. Jotta käyttökelpoinen raaka-aine ei joutuisi hukkaan, tarvitaan uusia keinoja tekstiilijätteen hyödyntämiseksi. Tehokas hyödyntäminen edellyttää, että kuluttajat voivat poistaa tekstiilinsä helposti kierrätykseen. Tarvitsemme näkemystäsi erityisesti siitä, miten käyttökelvottomien tekstiilien kokoaminen tulisi meillä järjestää. Samalla kysymme tietoja poistettavista tekstiilimääristä ja tekstiilien kulutuksesta. Vastaamalla sinulla on mahdollisuus vaikuttaa tekstiilien kierrätyksen kehittämiseen!

Kysely liittyy ympäristöministeriön rahoittamaan tekstiilijätteen kierrätyksen edistämistä selvittävään tutkimukseen. Tutkimushankkeen päätoimijoina ovat Suomen ympäristökeskus (SYKE), Kuluttajatutkimuskeskus, Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK) ja UFF (U-landshjälp från Folk till Folk i Finland rf).

Kyselyyn pääset vastaamaan Kuluttajatutkimuskeskuksen nettisivujen kautta osoitteesta: www.kuluttajatutkimuskeskus.fi.