|

|

Myy tuotteita suoraan tilalta kuluttajille Osta tilalta! -päivänä 15.9.2018

Osta tilalta! -päivänä kuluttajille tarjotaan mahdollisuus ostaa raaka-aineita suoraan tuottajilta sekä kokea elämyksiä ja tutustua maatiloihin ja ruoantuotantoon. Voit lähteä mukaan teemapäivään, vaikka et yleensä myisikään tuotteita suoraan tilalta. Osta tilalta! -tempaus on oiva tilaisuus testata markkinoita ja kuulla suoraa palautetta kuluttajilta.

Syksyllä 2016 järjestetty ensimmäinen valtakunnallinen Osta tilalta! -päivä saavutti suuren suosion sekä kuluttajien että tuottajien keskuudessa. Vuonna 2017 teemapäivään osallistui yli 200 tilaa eri puolilta Suomea.

Tänä vuonna Osta tilalta! -päivää vietetään lauantaina 15.9.2018. Tuottaja voi järjestää tapahtuman omalla tilallaan tai kotipuutarhuri voi myydä esimerkiksi oman puutarhan porkkanoita tai omenoita omassa pihapiirissään. Päivän järjestäjäksi ilmoittaudutaan ostatilalta.fi -sivuilla. Nettisivulla voi esitellä tilaa ja kertoa tuotteista. Kuluttajan näkökulmasta nettisivuilta on helppo katsoa, mitä on tarjolla eri puolilla Suomea kyseisenä päivänä ja suunnitella sen pohjalta sadonkorjuun rengasmatkan.

Osta tilalta! -päivän järjestelyissä ovat Marttaliiton lisäksi mukana Maaseuturahasto, ja verkostopalvelut, Turun yliopiston Brahea-keskuksen Lähiruoan koordinaatiohanke, Aitojamakuja.fi, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ja Svenska Lantbruksproducenternas Centralförbund SLC, Maa- ja kotitalousnaiset, Marthaförbundet, Suomen 4H-liitto ja Finlands svenska 4H.


Lisätietoja