|

|

Novita lahjoittaa lähes 19 000 € Marttojen lapsiperhetyöhön

Novita suunnitteli viime vuonna Marttajärjestön 120-vuotisjuhlavuoden kunniaksi 7 Veljestä Marttaraita-langan. Marttaraitaa myytiin puolen vuoden aikana yhteensä 37 896 kerää. Novita lahjoitti 50 senttiä jokaisesta myydystä Marttaraita-kerästä Marttajärjestön työhön kotimaan lapsiperheiden tukemiseksi. Lahjoitussumma on 18 948 €.

Marttaliitto käyttää lahjoitussumman uudenlaisen, perhekeskuksissa tehtävän ammatillisen työn kehittämiseen ja kokeiluun. Toiminnalla helpotetaan lapsiperheiden arkea tarjoamalla matalan kynnyksen tukea, arjen vinkkejä ja vastauksia perheitä askarruttaviin kysymyksiin. Viemme Marttojen neuvontaa niihin kohtaamispaikkoihin, joissa lapsiperheet muutenkin käyvät. Toiminta on kaikille avointa, mukaan ei tarvitse erikseen ilmoittautua.

– Kaikelle lapsiperheiden tuelle tulee olemaan koronakriisin jälkihoidossa merkittävä rooli. Nekin perheet, jotka eivät ole erityisen tuen tarpeessa, tarvitsevat neuvoja ja tukea uudenlaisen arjen ja taloudellisesti haastavien tilanteiden ratkaisemisessa, sanoo Marttaliiton pääsihteeri Marianne Heikkilä.

Marttaliitto ja Novita ovat jo pitkään tehneet yhteistyötä. Yhteinen tavoite on siirtää kädentaitoja sukupolvelta toiselle ja innostaa käsillä tekemiseen. Marttojen juhlavuodeksi tehty lanka toi yhteistyöhön uuden lisän. Marttaraita innosti martat ja muut käsityöharrastajat luovuuteen, ja langasta on tehty toinen toistaan upeampia käsitöitä, muun muassa villasukkia, huiveja, villapaitoja ja lapasia. Neulomalla oli nyt mahdollista antaa samalla tuki myös kotimaan lapsiperheille.

– Marttaliiton kanssa tehtävä yhteistyö on meille tärkeää. Halusimme Marttaraidan myyntituotolla osoittaa yhteiskuntavastuumme. Marttaliiton kanssa meitä yhdistää myös yhdessä tekemisen ilo ja kestävän arjen ja hiilineutraaliuden tavoitteet. Meidän tavoitteenamme on, että Novita on hiilineutraali yritys vuonna 2020, Novitan toimitusjohtaja Daniela Yrjö-Koskinen toteaa. 7 Veljestä Multiraita Marttaraita-lankaa on jäljellä rajoitettu erä ja varmimmin langat ovat saatavilla Novitan verkkokaupassa.

Lisätietoja

Novita Oy on vuonna 1928 perustettu perheyritys ja Pohjoismaiden suurin käsityölankojen valmistaja. Korialla, Kouvolan kaupungissa sijaitsevassa kehräämössä tehdään noin miljoona kiloa lankaa eli 10 miljoonaa lankakerää vuodessa. www.novitaknits.com

Marttaliitto on 1899 perustettu, kotitalousneuvontaa antava kansalaisjärjestö. Martat toimivat sen puolesta, että kaikilla ihmisillä, kaikenlaisissa kodeissa, olisi hyvä olla. Arvojamme ovat yhdessä tekemisen ilo, kestävät valinnat ja avoimuus. Hyvä arki kuuluu kaikille. www.martat.fi