|

|

Nyt kisataan paikallisruoan käytöstä

Osallistu kilpailuun Popsi Paikallista – Kiitos. Martat ovat mukana Arktisten Aromien kampanjassa, jonka tavoite on saada kuluttajat kiinnittämään huomiota ruokaostoksiin ja suosimaan paikallisruokaa ja -tuotteita.

Popsi Paikallista – Kiitos -kampanjassa paikallisruoan käytön edistämistä varten on  suunniteltu valtakunnallinen kuluttajakilpailu. Kilpailuun voi osallistua netissä, mutta sitä varten on painettu paperilomake, jota täyttämällä kuluttajat voivat listata omaa lähituotteiden käyttöään. Kun kampanja-aika 15. – 30.9.2012 päättyy, paperilomakkeen tiedot voi täyttää Arktiset Aromit ry:n kotisivuilla olevaan lomakkeeseen ja lähettää täytetyn lomakkeen 15.10.2012 mennessä. Kilpailulipukkeita jaetaan messuilla sekä kampanjaan osallistuvien järjestöjen toimesta.

Osallistuneitten kesken arvotaan palkinnoiksi kolme sadan euron arvoista yritysten tuotteista koottua tuotekoria ja kymmenen kirjapalkintoa. Kampanjaan 500 ensimmäiseksi osallistunutta saa postitse Popsi Paikallista – Kiitos –jääkaappimagneetin.

Paikallisruoan käyttökilpailussa listataan lähituotteiden käyttöä ruoka-aineryhmittäin. Pääryhmiä ovat kasvikset, viljatuotteet, lihatuotteet, maitovalmisteet ja juomat sekä näille omat alaryhmänsä.

Lähi- ja paikallisruoka on viime vuosina ollut paljon esillä tiedotusvälineissä. Järjestöt haluavat innostaa kuluttajia entistä laajemmin paikallisruoan käyttöön. Lisäkäytön avulla työllistetään suomalaisia, säästetään ympäristöä ja tuetaan aluetaloutta eri puolilla Suomea.

Popsi Paikallista – Kiitos -kampanjassa ovat mukana Arktiset Aromit ry:n lisäksi Marttaliitto, Maa- ja kotitalousnaisten Keskus, Suomen 4H-liitto, Kotitalousopettajien liitto, Suomen Elintarviketyöläisten Liitto, Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto sekä Aitoja Makuja -hanke. Kampanja on osa Luonnosta Lautaselle -hankketta, jota rahoittaa Maaseutupolitiikan yhteistyöryhmä.

Lisätietoja
Arktiset Aromit ry, p. 08-615 555 90, info@arktisetaromit.fi tai Simo Moisio p. 040 5801186

Marttaliitto ry, Arja Hopsu-Neuvonen p. 050 511 8116, arja.hopsu-neuvonen@martat.fi