|

|

Ota ilmastonmuutos haltuun – hyvän sään aikana!

Martat osallistuvat marraskuussa Ilmastonmuutos haltuun – Ennakoi, varaudu, sopeudu -viestintäkampanjaan, joka kokoaa järjestöt ja muut aiheesta kiinnostuneet viestimään ilmastonmuutoksen vaikutuksista sekä arjen sopeutumis- ja varautumiskeinoista.

Ilmastonmuutos vaikuttaa monin tavoin luontoon, yhteiskuntaan ja arkeemme. Ilmaston lämpenemistä on hillittävä kaikin tavoin, mutta samalla ilmastonmuutos lisää tarvetta kansalaistaitoihin, jotka auttavat meitä varautumaan muuttuviin olosuhteisiin. Yhteiskunnan ja kansalaisten on otettava haltuun toimivia keinoja varautua muutoksiin sekä sopeutua vaihteleviin sääolosuhteisiin ja voimistuviin ääri-ilmiöihin: pitkiin hellejaksoihin ja kuivuuteen, rankkasateisiin, tulviin ja kasvaviin kosteusmääriin sekä koviin tuuliin. Samalla ilmastonmuutoksen vaikutusten tunnistaminen omassa arkiympäristössä aktivoi hillitsemään ilmastonmuutosta ja ottamaan käyttöön toimivia ratkaisuja uusiin haasteisiin.

Marttojen kestävä arki -sivut ovat apunasi

Kampanja nostaa esille ilmastonmuutoksen vaikutuksia konkreettisin esimerkein ja herättelee omatoimiseen varautumiseen arjen toimintaympäristössä. Konkreettisesti kampanja näkyy tulevina viikkoina vinkkeinä ja neuvoina Marttojen sosiaalisen median kanavilla. Lisäksi Marttaliitto on koonnut Marttakoulun Kestävä arki -sivuille tietoa arkisten valintojen vaikutuksista sekä ratkaisuja, joilla voit vaikuttaa ympäristön tilaan. Tutustu sivuihin täällä.


Lisätietoja

  • Salka Orivuori, kehittämispäällikkö, ilmasto- ja ympäristöasiat, salka.orivuori@martat.fi, 050 547 4751
  • Kampanjan kotisivut osoitteessa www.ilmastonmuutoshaltuun.fi
  • Löydät nostos sosiaalisen median kanavista aihetunnisteilla #ilmaston­muutoshaltuun #hyvänsäänaikana