|

|

Pääsihteeri Marianne Heikkilä edustaa marttoja itsenäisyyspäivän vastaanotolla Presidentinlinnassa

Marttaliiton pääsihteeri Marianne Heikkilä on kutsuttu itsenäisyyspäivän vastaanotolla 6.12.2017 Presidentinlinnaan. Heikkilä vie kutsuttuna marttajärjestöjen ja marttojen terveiset presidenttiparille.

Vaatesuunnittelija Jukka Rintala on valmistanut Heikkilän uniikkipuvun, joka on kunnianosoitus suomalaiselle kädentaidolle ja -työlle sekä Suomea rakentaneille Martoille. Heikkilän isoäidin äiti Hilja Lehti (1888-1952) perusti aikoinaan Tampereelle Naisten Pukukeskuksen jo 20-luvulla, joka toimi myöhemmin Heikkilän isoäidin jatkamana vuodesta 1953 Kaisu Heikkilä Oy:n nimellä aina vuoteen 1992 asti. Kaisu Heikkilä Oy:ssä suunniteltiin, valmistettiin ja myytiin naisten muotivaatteita sekä pidettiin ateljeeta ja haute couture -perinteitä kunniassa. Kaisu Heikkilää sanottiin aikoinaan Tampereen Dioriksi.

Heikkilän isoäidin vaatesuunnittelu- ja valmistusperinteen henkeä jatkaa tänään pitkään alalla toiminut Rintala, joka tunsi Heikkilän muotihistorian ja on pyrkinyt tuomaan esille nostalgiaa ja suomalaisen työn arvoja Heikkilälle suunnittelemassaan juhlavaatteessa. Puvussa on muistoja isoäidin kädentaitoja ja korkeatasoista vaatesuunnittelua arvostavasta perinteestä ja työstä. Puhdaslinjainen, mustavalkoinen puku on koristeltu käsin pitsikukkakoristeluin, joka muodosta pukuun kaulusmaisen osan. Sama koriste toistuu myös iltalaukussa ja koruissa. Suomalainen muoti, tekstiiliteollisuus ja suunnittelu on aina aikaansa sidottua. Suomen 100-vuotisjuhlaan Martat haluavat muistuttaa menneiden sukupolvien merkityksestä ajallemme.

Haluan itsenäisyyspäivän ja satavuotiaan Suomen kunniaksi kiittää kaikkia järjestössämme 118 vuoden aikana toimineita vapaaehtoisia ja ammattilaisia heidän tekemästään työstä. Kiitollisuus mielessämme muistamme myös maatamme puolustaneita veteraaneja ja lottia, Heikkilä toteaa.

Presidenttipari luovuttaa marttojen valmistamat vauvapaketit

Presidenttipari onnittelee kirjeellä jokaista tänään 6.12.2017 syntyvän vauvan perhettä. Samalla perheille luovutetaan vapaaehtoisten käsityömarttojen valmistama Vauvapaketti, johon kuuluu muun muassa sukat, myssy ja lapaset. Vauvapaketin valmistaminen on ollut suomen- ja ruotsinkielisten vapaaehtoisten käsityömarttojen yhteinen juhlavuoden ponnistus. Martat ovat valmistaneet tänä vuonna myös peittoja Uudelle Lastensairaalalle ja paikalliset marttayhdistykset ovat tehneet satoja lahjoitustempauksia sairaaloihin, päiväkoteihin ja palvelutaloihin.


Lisätietoja