|

|

Puhu rahasta – ota haaste vastaan!

Haastamme sinut tai vaikkapa organisaatiosi mukaan Puhu rahasta -haastekampanjaan. Haaste käynnistyy sosiaalisessa mediassa maanantaiaamuna 29.2. Haaste on suunnattu kaikille – sekä nuorille että aikuisille. Haasteviikolla (29.2.–6.3.) kannustamme ihmisiä puhumaan rahasta ja kertomaan oman tarinansa.

MIKSI RAHASTA PUHUMINEN ON TÄRKEÄÄ?

Liian moni yrittää selviytyä vaihtuvista rahatilanteistaan yksin. Itsepärjäämisen kulttuuri on vahva Suomessa. Rahaongelmiin liittyy voimakas häpeän tunne eikä niistä uskalleta puhua. Ongelmien kasaantuminen aiheuttaa syrjäytymistä, masennusta ja muita ongelmia. Etenkin nuoria on tärkeää kannustaa ja rohkaista puhumaan rahasta. Raha-asioiden puheeksi ottaminen auttaa paljon ja voi muuttaa monen nuoren elämän suunnan. Rahasta pitäisi puhua myös positiiviseen sävyyn. Jonkun täytyy toimia esimerkkinä ja osoittaa, että rahasta puhumisen ei tarvitse olla tabu. Vastuu on ennen kaikkea meillä aikuisilla, nuoria kohtaavilla ammattilaisilla ja vanhemmilla.

MITEN OSALLISTUT HAASTEESEEN?

Kerro somessa (Instagram, Twitter, Facebook & Snapchat) oma rahaan liittyvä tarinasi tai tekosi sanoin, kuvin tai videolla: Kenelle ja mistä raha-asiasta olet viimeksi puhunut nuorelle (esim. Otin tänään työssä tai kotona raha-asioiden suunnittelun merkityksen puheeksi nuorten kanssa / Varoitin eilen lastani kulutusluottojen riskeistä) tai vaikka miten tällä hetkellä itse suunnittelet talouttasi (esim. Säästän tulevaa lomamatkaa varten vuodessa 400 € perumalla maksullisen TV-paketin / Huomasin, että palkkani riittää sittenkin tämän kuun menoihin eikä minun tarvitse turvautua luottokorttiin). Pääasia, että puhut rahasta! 

Lisää viestin perään #puhurahasta ja osallistut haasteeseen.

Voit lisätä viestisi oheen valmiin Puhu rahasta -videon, tehdä omia videoita tai sopivan kuvan. Haasta myös ystäväsi, perheesi ja työkaverisi mukaan puhumaan rahasta. 

Kaikki maaliskuun 2016 loppuun mennessä haasteeseen osallistuneet osallistuvat Canon LEGRIA mini -videokameran arvontaan.

PUHU RAHASTA!

Hasteessa ovat mukana myös suosittuja nuorten idoleja ja sometähtiä puhumassa videoilla rahasta ja omasta suhteestaan rahankäyttöön. Haasteen ovat ottaneet vastaan:
blggaaja Soikku, televisiopersoona Niko Saarinen, ammatilautailija Eero Ettala, YleX-toimittaja Alma Hätönen ja räppäri Särre.

Katso videot!


Lisätietoja haasteesta:

Jukka Moilanen
050 300 5020
jukka.moilanen@setlementti.fi