|

|

Puolitetaan ruokahävikki -webinaari 8.3. klo 14–16

Erilaiset asenteet, elämäntilanteet, kotitaloustaidot sekä arjen suunnitelmat ja joustot vaikuttavat syntyvän ruokahävikin määrään. Tervetuloa mukaan Marttaliiton webinaariin, jossa pohditaan keinoja suomalaisten ruokahävikin puolittamiseen.

Jotta kotitalouksien hävikkiä voidaan vähentää, on tarpeen ymmärtää erilaisia syitä hävikin muodostumisen taustalla. Webinaarissa aiheesta alustavat Hävikkifoorumi-hankkeen asiantuntija Jenni Vainioranta Kuluttajaliitosta, tutkija Inkeri Riipi Luonnonvarakeskuksesta sekä tutkija Kaisa Torkkeli Helsingin yliopistosta.

Webinaari on osa vuoden 2022 martoille suunnattua ketjukoulutusta, mutta kaikki ovat lämpimästi tervetulleita mukaan kuuntelemaan ja keskustelemaan ruokahävikistä. Tilaisuuden voi myös katsoa myöhemmin tallenteena Martta-akatemiassa.

Marttaliitosta mukana on kehittämispäällikkö Maija Soljanlahti. Voit lähettää mahdolliset kysymyksesi hänelle jo ennen tilaisuutta osoitteeseen maija.soljanlahti@martat.fi.

Tilaisuuteen ei ole erillistä ilmoittautumista, mutta tarvitset webinaariin osallistumista varten tunnukset Martta-akatemiaan.

Voit lukea ennakkoon aiheeseen liittyvän Kaisa Torkkelin ja Maija Soljanlahden kirjoituksen Kuluttajaliiton blogista.


Webinaari on osa Hävikkifoorumi-hanketta. Hävikkifoorumi uudistaa Suomessa tehtävää ruokahävikin vähentämistyötä. Kuluttajaliiton koordinoima kansallinen Hävikkifoorumi (2020–2023) kutsuu kaikki kiinnostuneet ruoka-alan toimijat, yritykset, kansalaisjärjestöt sekä paikalliset ruohonjuuritason toimijat tekemään vaikuttavaa yhteistyötä kotitalouksien ruokahävikin vähentämiseksi.Hanketta rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö. Lisätietoa hankkeesta.