|

|

Puunistutustapahtuma tulee taas

Vuonna 2022 ensimmäistä kertaa toteutettu puunistutustapahtuma järjestetään uudelleen entistä isommin! Tästä löydät ajantasaiset tiedot tapahtumasta.

Metsässä ihmisiä selät kuvaan päin

Toukokuussa järjestettävällä puunistutusviikolla 8.–12.5. maahan muuttaneet kuntalaiset istuttavat puuntaimia kahdeksalla paikkakunnalla ympäri Suomen. Samalla istutetaan juuria uuteen kotimaahan.  

Luonto on suomalaisessa kulttuurissa tärkeä asia. Luonnossa vietetään paljon aikaa ja siitä pidetään huolta. Monihelin ja Marttaliiton tapahtumassa osallistujat pääsevät tekemään konkreettisen ilmastoteon, minkä lisäksi paikalla olevat Martat opastavat luonnossa liikkumisessa ja toimimisessa. Puita istuttamalla tuetaankin uusien suomalaisten kotoutumista konkreettisella tavalla. Tavoitteena on myös lisätä vieraskielisten suomalaisten osallisuutta ilmastonmuutoksen torjunnassa ja aiheesta käytävässä keskustelussa.  

– Puun istuttaminen on symbolinen teko sen eteen, että kasvattaa omia juuriaan uuteen kotimaahan. Samalla se on myös ilmastoteko, kertoo Marttaliiton pääsihteeri Marianne Heikkilä

– Istutin itse tyttäreni kanssa puun suomeen viime vuonna, kun järjestimme tapahtuman ensimmäistä kertaa. Istuttamalla puun sain mahdollisuuden kasvattaa omat juureni Suomeen, kertoo Moniheli ry:n toiminnanjohtaja Abdirahim Husu Hussein

Puunistutustapahtumia järjestetään yhden viikon aikana kahdeksassa kunnassa ympäri Suomen. Ajantasaiset tiedot löytyvät Monihelin verkkosivuilta.

Tapahtuma-ajat ja paikat

Helsinki, Keskuspuisto 
maanantai 8.5. klo 14-17 

Espoo, Laajalahti 
torstai 11.5. klo 14:30-17:30 

Vantaa, Pakkala 
perjantai 12.5. klo 10-13 

Tampere, Kauppi 
tiistai 9.5. klo 13-16 

Järvenpää, Lepola 
tiistai 9.5. klo 17-19 

Lappeenranta, Jupiterinpuisto, Skinnarila 
keskiviikko 10.5. klo 15-17

Kankaanpää, Sällinneva
maanantai 8.5. klo 9.30-  

Jämsä, Vinnin tila 
torstai 11.5. klo 15-18 

Lisätiedot