|

|

Ässäkokkikursseja syyslomalla Seinäjoella

S-ryhmän lahja 100-vuotiaalle Suomelle ja Suomen lapsille on yli 100 Marttojen pitämää Ässäkokki-kurssia ympäri maan. Ässäkokki-kursseilla opetetaan lapsille arjen ruokataitoja ja satokausiajattelua.
– Haluamme Suomi100-juhlavuonna nostaa ainutlaatuisen suomalaisen ruokakulttuurin arvostusta. Ässäkokki-kurssit ovat yksi tärkeä osa S-ryhmän Suomi100-teemakokonaisuutta, SOK:n pääjohtaja Taavi Heikkilä kertoo.
Ässäkokki-kurssit on suunnattu 7–12-vuotiaille lapsille. Kurssilla valmistetaan kasvispainotteinen ateriakokonaisuus, leivotaan sekä suolaista että makeaa ja tehdään ajankohtaan sopiva välipala. Kurssien sisältö on Marttojen ja S-ryhmän yhteistä käsialaa. Kantavana teemana on satokausiajattelu, johon S-ryhmän ruokakaupat ovat opastaneet asiakkaitaan yhdessä Satokausikalenterin kanssa jo parin vuoden ajan.
– Haluamme puhua suomalaisesta ruoasta ja ruokakulttuurista eteenpäin katsoen ja ylpeydellä. Lapsissa on suomalaisen ruokakulttuurin tulevaisuus. Nuorena opitut fiksun kuluttamisen ja kekseliään ruoanlaiton perustaidot kantavat pitkälle aikuisuuteen, kaupallinen johtaja Ilkka Alarotu SOK Vähittäiskaupan ketjuohjauksesta summaa.
Kokataan yhdessä
Kokkaamisen ohessa kursseilla keskustellaan terveellisestä ruoasta, keittiöhygieniasta, lajittelusta ja kierrätyksestä. Sopivissa tilanteissa vertaillaan myös itse tehdyn ja valmiina ostetun ruoan hintoja.
– Monilla aikuisilla on mukavia muistoja Marttojen pikkukokkikursseilta. Tekeminen ja oppiminen on tavoitteena myös Marttojen Ässäkokki-kursseilla, joilla halutaan synnyttää kiinnostus ruoanlaittamista kohtaan jo varhaislapsuudessa, Marttaliiton pääsihteeri Marianne Heikkilä innostaa.
Ässäkokki-kursseja järjestetään yli 100, Helsingistä Rovaniemelle. Syyslomaviikon maanantaina kursseja pidetään Seinäjoella kaksi.
Koska kaikki halukkaat eivät kursseille välttämättä mahdu, Yhteishyvä tekee Marttaliiton kanssa Ässäkokki-videokurssin.

LISÄTIETOJA:
asiakkuuspäällikkö Tuula Rajala, EEPEE, 010 7649 222, tuula.rajala@sok.fi
toiminnanjohtaja Tuija Biskop, Ke- ja Et-Po Martat ry, 050 5976 585, tuija.biskop@martat.fi
Kursseille ilmoittautuminen puh. 06 8313 127, arkisin klo 9-14.