|

|

Save the date: 14.9.2019 on valtakunnallinen Osta tilalta! –päivä

Neljättä kertaa järjestettävä valtakunnallinen Osta tilalta! –päivä ja samana päivänä yhteistyössä järjestettävä Makumatka maalle -päivä kutsuvat tutustumaan oman lähialueen maaseutuyrityksiin, tiloihin ja tuottajiin. Päivään mahtuu muun muassa lähituotteiden suoramyyntiä, hyvää ruokaa ja elämyksiä aina perunannostosta poniratsastukseen.

Tuottajien ilmoittautuminen aukeaa toukokuussa 2019 ja ilmoittautuneita voi seurata reaaliajassa näppärästä Osta tilalta! –hakupalvelusta. Ilmoittautuminen on maksutonta ja jatkuu aina 14.9 saakka.

Viimeisimmät uutiset tapahtumapäivästä saa näppärästi seuraamalla @ostatilalta Facebookissa tai Instagramissa.

Ollikkalan sikatilalla lihat myytiin heti ensimmäisen tunnin aikana

Vuoden 2018 Osta tilalta! –päivä onnistui Ollikkalan sikatilalla Vihdissä erinomaisesti. Päivän aikana kiinnostuneet kävijät pääsivät kurkistamaan miltä sikalassa oikein näyttää. Samana päivänä alkoi joulukinkkujen ennakkomyynti, mutta kaikki tapahtumapäivään varattu liha myytiin jo ensimmäisen tunnin aikana.

”Ihmismäärä oli meille positiivinen yllätys”, Veera Ollikkala kertoo. ”Vaikka keli oli huono, kävijät löysivät meille ja olivat kiinnostuneita kyselemään tilan toiminnasta.”

Tiloja ja maaseutuyrittäjiä kuten Ollikkalan sikatilaa voi seurata nykyään enenevissä määrin netistä, mutta on aivan eri asia päästä juttelemaan tilallisten kanssa ja tutustua toimintaan paikan päällä.

”Kannustan osallistumaan Osta tilalta! –päivään. Meiltä kysytään paljon, saisiko tilalla vierailla, mutta avoimia ovia ei ole aina mahdollista järjestää. Päivä on erittäin hyvä kohta vierailla tiloilla”, Ollikkala kehottaa.

Tuottajien ja myyjien ilmoittautuminen

Ruoan ja muiden maaseudun tuotteiden tuottajat, kotipuutarhurit, maaseudun matkailuyritykset ja esimerkiksi kalastajat voivat ilmoittautua mukaan www.ostatilalta.fi -sivustolla. Tapahtumasivustolta kävijät löytävät helposti kaikki mukaan ilmoittautuneet tilat. Ilmoittautuminen on parhaillaan käynnissä ja jatkuu tapahtumapäivään 14.9.2019 saakka. Mitä aiemmin päättää osallistua, sitä laajemmin ehtii markkinoida ja valmistautua tapahtumaan. Ensimmäisinä ilmoittautuneita tiloja nostetaan myös Osta tilalta! -Facebook ja Instagram-sivuilla tapahtuman markkinoimiseksi valtakunnallisesti. Sivustolta löytyy monipuolisesti vinkkejä tapahtuman järjestämiseen.”Osta tilalta! -päivän tuottajat” -Facebook-ryhmässä voi myös vaihtaa ideoita ja ajatuksia muiden tuottajien kanssa.

Kaikki ruoan tuottajat ympäri Suomea voivat järjestää Osta tilalta -tapahtuman tiloillaan. Suosittuja käyntikohteita ovat olleet myös ne, joissa lähinaapuruston tuottajat ovat järjestäneet yhdessä tapahtuman ja keskittäneet markkinointityön. Kotipuutarhuritkin voivat myydä esimerkiksi omia omenoita tai kalastajat saalistaan pihapiireissään. Tapahtumaan voi ilmoittautua, vaikkei yleensä myisikään tuotteita suoraan kuluttajille